Sari la conținut
Home » Rasele de câini cu cele mai puține probleme de sănătate. Alegerile specialiștilor

Rasele de câini cu cele mai puține probleme de sănătate. Alegerile specialiștilor

Te-ai întrebat vreodată care sunt cei mai buni câini de pază?

Rasele de câini. Iată o listă a cu cinci rase de câini cu cele mai puține probleme de sănătate. Nu uita însă că, chiar dacă mulți câini se încadrează în standardele lor de rasă din punct de vedere din punct de vedere al sănătății, fiecare cățeluș are propria sa evoluție pe care nu o poți prezice în întregime.

Rasele de câini: Chihuahua

Rasele de câini: Un Chihuahua
Rasele de câini: Un Chihuahua drăgălaș cu o lesă roșie

Începem cu această rasă deoarece Chihuahua este cea mai longevivă rasă în medie. Acești câini trăiesc în mod obișnuit până la vârsta de 20 de ani dacă sunt îngrijiți corespunzător.

Chihuahua au în general puține probleme de sănătate, deși pot fi predispusi la probleme dentare, genunchi slăbiți și probleme ale traheei, asemenea altor câini mici

Nu face greșeala de a crede că micul tău prieten nu are nevoie de exerciții: chiar și câinii mici vor deveni repede obezi dacă nu le oferi suficiente plimbări și timp de joacă.

Australian Cattle Dog

Cel mai longeviv câine înregistrat vreodată Cartea Recordurilor Guinness a fost un mascul din rase Australian Cattle. Bluey a trăit până la vârsta de 29 de ani!

Vârsta medie pentru această rasă este mult mai mică – între 12 și 16 ani – dar sunt câini care pot ajunge la vârste mai avansate. Unii experiți, recomandă testarea ADN-ului pentru a dacă sunt probleme ereditare, ar aceastea sunt rare. Majoritatea problemelor lor de sănătate se referă la ochi și urechi, dar doar aspectele de bază!

Rasele de câini: Pudel

Rasa pudel vine cu relativ puține probleme specifice. Fii atent la articulații și la displazia de șold pe măsură ce îmbătrânește. Dar și la problemele cu ochii. Atunci când este bine îngrijit, poți avea un pudel alături de tine mai mult de un deceniu și jumătate.

Ciobănesc belgian (Malinois)

Acești câini sunt animale sănătoase și longevive atunci când sunt crescuți cu atenție. Atunci când te pregătești să achiziționezi un Malinois fiți însă atenți, deoarece un crescător necinstit ar putea să nu ia măsurile de precauție necesare, și ai putea să ai un cățeluș bolnav. Această problemă ar putea să apară însă la orice rasă de câini!

Principala prioritate o reprezintă curățarea dinților și a urechilor pentru a preveni orice probleme în aceste zone. La fel ca multe alte rase mari de câini, Malinois pot fi expuși la displazia de șold, mai ales pe măsură ce îmbătrânesc.

Rasele de câini: Greyhound

Încheiem lista cu câinii care au cele mai puține probleme de sănătate cu una dintre cele mai rapide rase: Greyhound.

În cazul acestei rase va trebui să fii atent la dilatarea stomacului dacă Greyhound-ul tău mănâncă prea repede. Dar în rest, ar trebui să ai un cățel fericit și longeviv. Înainte de a aduce un pui acasă, asigură-te că părinții ei au fost testați pentru Polineuropatie Greyhound, o boală specifică acestei rase. Un crescător bun are grijă de acest lucru de la început, conform pawtracks.com.