Sari la conținut
Home » Provocare. Cum dresezi o pisică să sune din clopoțel pentru a fi lăsată în casă

Provocare. Cum dresezi o pisică să sune din clopoțel pentru a fi lăsată în casă

Provocare. Cum dresezi o pisică să sune din clopoțel pentru a fi lăsată în casă să să o înveți să utilizeze ușițele pentru animale. Dacă ai o pisică care o lași să circule liber, s-ar putea să îți dorești să înveți cum să o dresezi să folosească o ușă pentru pisici sau cum să sune un clopoțel, astfel încât să realizezi că vrea să intre în casă și să nu mai pierzi timp urmărind întoarcerea micii feline.

”Îmi dau seama că există momente în care îmi las pisicile afară, în care s-ar putea să fiu ocupat și să uit să le verific, așa că am găsit o modalitate prin care ei să-mi spună că sunt la ușă gata să intre. Locuiesc într-o zonă care este prea rece pentru o ușă de pisică (am una care merge la subsol, unde se află litiera pentru pisici), așa că am ales să găsesc o modalitate prin care ei să-mi atragă atenția să deschid ușa, ceva ce ne-am dorit pentru că de frigul extrem prin care trecem uneori aici.” spune un iubitor de pisici.

Cum dresezi o pisică să sune din clopoțel

Provocare. Iată o modalitate foarte simplă de a vă antrena pisicile pentru a vă anunța când vor să fie lăsate înăuntru. Pur și simplu luați un mic clopoțel, unul care este suficient sonor pentru a il putea auzi și legănați-l de o sfoară chiar în afara ușii. Asigurați-vă că arătați acest lucru pisicii dvs. de mai multe ori și, dacă aveți nevoie, puteți chiar să adăugați niște catnip ( iarba-mâței) la clopoțel pentru a atrage pisicile dvs.

Puteți cumpăra un clopoțel la orice magazin de artizanat, practic pentru mai nimic. Folosirea mai multor clopoțele mici s-ar putea să fie chiar mai practic pentru tine sau pisica ta.

Legați clopoțelul sau clopoțele de un șnur care atârnă suficient de jos pentru ca pisica dvs. să ajungă cu ușurință și apoi atașați, de asemenea, o jucărie cu catnip sau utilizați spray cu catnip pentru a atrage pisica.

Când pisica sună clopoțelul pentru a intra, trebuie să îi oferiți un răsfăț pentru ca pisica să priceapă că a făcut ceva care merită răsplătit.

Dacă pisica ta nu reacționează imediat la clopoțel, nu dispera, s-ar putea să fii nevoit să i-o arăți în continuare pentru a face să o intereseze. Mai devreme sau mai târziu va afla că vei veni la ușă să o lași să intre când va suna. Este mai ușor dacă ai mai multe pisici, acestea vor învața de la cea care a deprins mișcarea.

La început, ar putea fi necesar să le arăți micilor feline de mai multe ori clopoțelul de fiecare dată când ies sau intră, astfel încât să înceapă să facă conexiune între clopoțeș și ușa care le va fi deschisă.

Unii posesori de pisici încep dresajul cu un clopoțel  pus în interiorul casei și pentru atunci când vor să iasă afară, acest lucru le va ajuta să învețe mai repede că sunetul clopoțelului înseamnă că ușa va fi deschisă.

Deși vor exista momente în care s-ar putea să nu deschizi ușa, doar pentru că nu ești acolo sau din alte multe motive, pisica ta va începe totuși să conexeze clopoțelul cu deschiderea ușei.

Cum dresezi o pisică să intre pe ușa pentru pisici

Dacă locuiești într-un loc unde poți pune o ușă pentru pisici, aceasta este încă o alegere pe care o poți folosi pentru a-ți lăsa pisica să intre și să iasă oricând dorește.

Acest lucru va depinde și de ce alte animale ați putea avea în casă, animale care nu doriți să iasă liber. Totodată, există și riscul să intre alte animale nedorite.

Deși puteți achiziționa o ușă pentru pisici de la orice magazin de animale de companie, puteți, de asemenea, să faceți una singur dacă vă pricepeți la crearea de lucruri.

Dacă doriți să puneți o ușă pentru pisici care iese în exterior, asigurați-vă că știți ce dimensiune trebuie să aveți pentru ca pisica dvs. să poată intra confortabil prin deschidere.

Dacă o pisică care este obișnuită să iasă tot timpul afară, cel mai probabil, își va da seama rapid cum să folosească ușa pisicii. Uneori poate fi necesar să știi și cum să dresezi pisicile să folosească această nouă ușă.

Acesta ar trebui să fie un proces destul de simplu. Una dintre modalitățile prin care îți poți antrena pisica să folosească această ușă este să o ții deschisă și să folosești o jucărie pentru a-ți tenta pisica să treacă dintr-o parte în alta. Ar trebui să faceți acest lucru de câteva ori înainte ca pisica dumneavoastră să-și dea seama că poate intra și ieși după bunul plac.

După ce a intrat și a ieșit de câteva ori, veți dori să îi arătați cum să folosească singură ușa când este închisă. Puteți utiliza același proces pentru a face acest lucru. Puteți să folosiți hrana pentru a atrage pisica să treacă prin ușă, pentru a o ajuta să treacă de primele câteva ori, dar multe pisici vor trece la acest proces destul de repede dacă doresc cu adevărat să poată ieși afară.

Cu perseverență și afecțiune poți învăța cum să antrenezi pisicile să facă aproape orice.

Etichete: