Sari la conținut
Home » Cum dresez cățelul să își facă nevoile într-un singur loc

Cum dresez cățelul să își facă nevoile într-un singur loc

Cum dresez cățelul să își facă nevoile într-un singur loc este poate cea mai frecventă încărcare pe cere și-o adresează un proaspăt posesor de pui de cățel.

Mulți dintre noi stăm la bloc și, așa cum este de așteptat, cățelul are nevoi fiziologice și atunci când noi suntem plecați. Asta înseamnă ca puiul dvs. de cățel va petrece multe ore singur acasă.

Provocarea începe, nu numai că va trebui să vă învățați cățelul să își facă nevoile fiziologice afara dar va trebui să îl dresați și să reziste până veniți acasă și îl veți scoate afară.

Prin urmare, cum dresez cățelul să își facă nevoile într-un singur loc

Dresajul câinelui poate necesita timp și răbdare. Puii de cățel au vezica urinară mai mica și deci o capacitate limitata de „a se ține”.

In general, un cățeluș de 2 luni are nevoie de o pauză pentru nevoi fiziologice aproximativ la fiecare 2 ore. Da, la fiecare 2 ore. Deci, pentru cei care mergem la serviciu nu se pune problema că am putea fi acasă să putem să-l scoatem pe micuțul cățeluș afară.

La 3 luni, o pauza la fiecare 4 ore ar trebui să fie de ajuns. Dacă puiul dvs. de cățel va fi închis mai mult de 4 ore la un moment dat, trebuie să luați în calcul amenajarea unei zone interioare desemnate pentru nevoile fiziologice.

Cum dresez cățelul să își facă nevoile. Este cățelul pregătit pentru dresaj

Cu cât cățelul este mai tânăr, cu atât pauzele pentru nevoile sale fiziologice vor fi mai dese. Maturitatea are un anumit rol în dresajul cățelului de a-și face nevoile într-un singur loc sau afara, la fel precum copiii care învață să facă la olița.

Puteți evalua gradul de maturitate al cățelului dvs. observând raportul „accidentelor” determinate de mișcare versus accidente intenționate.

”Accidente” provocate de mișcare sunt acelea care se întâmplă pe măsură ce cățelușul dvs. se zbenguiește prin casă, se ghemuiește, apoi continuă să alerge. Din moment ce nu știați că puiul de cățel trebuie să „meargă la oliță”, nu există niciun motiv pentru a încerca să redirecționați accidentele provocate de mișcare. Acestea vor dispărea în timp.

În schimb, atunci când vă întrebații cum să vă dresați cățelul, concentrați-vă eforturile de redirecționare asupra accidentelor provocate intenționat. Un câine nu poate preveni accidentele provocate de mișcare deoarece mișcarea stimulează intestinele. Dar împreună, puteți evita accidentele provocate intenționat.

Definirea spațiului cățelușului

Cățelului dvs. îi va fi mai ușor să înceapă să utilizeze o zona definită pentru nevoile fiziologice dacă rămâne într-o zonă limitată pentru o perioadă de timp definită. Cel puțin pentru o anumită perioadă de timp, este recomandat să vă țineți cățelul într-un spațiu îngrădit care poate fi păstrat curat. Înainte de a decide asupra metodei de îngrădire, luați în considerare:

  • Perioada de timp cât cățelușul dvs. va fi îngrădit în țarc
  • Compartimentarea casei dvs.
  • Dimensiunea cățelușului
  • Vârsta cățelușului

Ca mijloace de îngrădire, puteți utiliza o cușcă de sârmă sau țarcuri modulare pentru animale. Porțile de siguranță pentru copii mici sunt o modalitate excelenta de a ține cățelușul într-o anumită încăpere, fără a-l izola de familie. Țineți cont de faptul că acest lucru nu îi va plăcea.

Țarcurile pentru dresaj interior sunt modalitatea perfectă de a oferi cățelului mai mult spațiu atunci când trebuie să îl îngrădiți mai mult de 4 ore. Atunci când utilizați țarcuri de dresaj sau porți de siguranță, este o idee bună să amplasați cușca cățelului într-un colț al țarcului cu ușa deschisă, vasul cu apă în alt colț, iar lădița pentru nevoi / covorașul absorbant în alt colt. Acest lucru îl va ajuta pe cățel să aleagă lădița pentru nevoi / covorașul absorbant pentru a-și face nevoile.

Puii vă vor anunța în scurt timp cum se descurca în țarc și cu articolele de confort pe care le-ați furnizat. Unor cățeluși le plac jucăriile, păturile, prosoapele. Alții le rod, ceea ce poate fi periculos pentru un cățeluș, în special dacă înghite bucățile. Unii pui vor urina pe prosop, îl vor muta într-un colț și vor dormi pe suprafața uscată. Urmărind comportamentul puteți elimina aceste produse, astfel încăt să obțineți un comportament corect din partea micuțului cățel

Evitați să cumpărați articole scumpe sau care fac multă dezordine până nu știți cum va reacționa cățelul.

Luați în considerare hrana și apa: un cățel  Chihuahua ar putea avea nevoie de hrana în țarc, în timp ce un St. Bernard probabil că nu are. In ceea ce privește apa, folosiți orice îi este confortabil cățelului. Puteți utiliza un vas de apă simplu sau sisteme concepute pentru a asigura o alimentare continuă cu apă proaspătă.

Când dresajul devine dificil pentru a învăța cățelul să își facă nevoile într-un singur loc

Probabil știți că de obicei câinii nu își vor face nevoile în spațiul în care sunt îngrădiții sau în cușcă. Există însă pui cărora nu le pasă dacă își murdăresc cușca, mai ales cei care nu au apucat să copieze comportamentul celor mai mari, fiind luați prea repede de lângă mamă.

Dacă aveți unul dintre acești cățeluși, este recomandat să micșorați spațiul de îngrădire al acestui pui. Puteți restabili instinctele de curățenie ale unui cățel prin modul cum dresați cățelul, oferindu-i oportunitatea să aleagă într-o cușcă curată cu ușa deschisă, un vas cu apă și o lădiță pentru nevoi/covorașul absorbant.