Sari la conținut
Home » Protest în mijlocul Clujului! ,, Stop abandon!”

Protest în mijlocul Clujului! ,, Stop abandon!”

Protest în mijlocul Clujului!

Protest în mijlocul Clujului! Aproximativ 20 de persoane au răspuns pozitiv invitației lansate de Asociația F.R.E.E. (Freedom and Respect for Every Earthling) pentru a participa la un marș dedicat „Drepturilor Animalelor” în Cluj-Napoca.

Evenimentul a avut loc într-o sâmbătă în zona centrală a municipiului și a reprezentat un semnal puternic privind necesitatea implementării unor legi mai bune pentru protecția animalelor și aplicarea corectă a legilor deja existente.

Protest în mijlocul Clujului!

Organizatorii au subliniat importanța acestui marș prin cuvintele. ,,Imaginează-ți o adunare plină de iubitori ai animalelor. Care merg împreună, aducând în atenția orașului vocile animalelor și realitatea trăită de acestea. Voci și perspective pe care de obicei oamenii nu le ascultă și le reduc la tăcere vor fi auzite și văzute, așa cum merită.”

Marșul a început la Monumentul Memorandiștilor, de unde participanții s-au deplasat pe traseul care a inclus Bulevardul Eroilor, Piața Avram Iancu (partea cu Cercul Militar), Bulevardul 21 Decembrie 1989, Piața Unirii (partea cu Muzeul de Artă) și a încheiat la Monumentul Memorandiștilor.

În timpul acțiunii, protestatarii au purtat pancarte cu mesaje puternice.

Precum „Animalele simt durere”, „Animalele sunt aici cu noi, nu pentru noi”, „Stop abandon”, și „Opriți vapoarele morții”. Un alt mesaj important a fost. ,,Grădinile zoologice sunt închisori pentru ființe care nu au comis nicio crimă”.

Participarea sa la marș a fost motivată de dorința de a sensibiliza opinia publică

Andrada Jichiș, unul dintre participanți, a împărtășit că a locuit în Anglia timp de mai mulți ani și că acum se află la Cluj. Când a fost întrebată dacă îngrijește vreun animal, Andrada a precizat că locuiește în chirie. Și că nu își poate permite să aibă grijă de un animal de companie.

Participarea sa la marș a fost motivată de dorința de a sensibiliza opinia publică cu privire la modul în care animalele sunt exploatate în grădinile zoologice. Dar și în circuri și pentru a atrage atenția asupra tratamentelor inumane la care sunt supuse animalele transportate pe mare.

Evenimentul a reprezentat un efort important pentru a aduce în atenția publicului problema drepturilor animalelor.

Și necesitatea unor schimbări semnificative în ceea ce privește tratamentul acestor ființe non-umane. Marșul din Cluj-Napoca a demonstrat solidaritatea și determinarea iubitorilor de animale de a lupta pentru o lume mai bună pentru toate creaturile de pe Pământ, conform ziarulfaclia.ro.

Etichete: