Sari la conținut
Home » Protest inedit în Atena! Iubitorii de animale au ieșit în stradă să protesteze față de sterilizarea obligatorie

Protest inedit în Atena! Iubitorii de animale au ieșit în stradă să protesteze față de sterilizarea obligatorie

Protest inedit în Atena! Iubitorii de animale au ieșit în stradă să protesteze față de sterilizarea obligatorie.

Proiectul de lege prevede sterilizarea obligatorie a animalelor de casă!

Sute de persoane au ieșit în stradă astăzi în Atena, ca măsura de protest față de un proiect de lege controversat. Se pare că autoritățile vor să impună sterilizarea obligatorie a animalelor de casă, în special câini și pisici. Proiectul de lege se află în dezbatere publică, iar protestatarii au decis să participe alături de prietenii lor cei mai buni, animalele lor de companie.

Guvernul grec spune că legislaţia încearcă să elimine „reproducerea necontrolată” a animalelor, făcută pentru obținerea de beneficii financiare.

Un protestatar a calificat proiectul de lege ca fiind „inacceptabil”!

Oamenii au venit cu câinii în Piaţa Syntagma.

„Astăzi, suntem aici pentru a ne arăta dragostea faţă de copiii noştri, ei nu sunt doar câinii noştri”, a spus Hiros Christos.

Protest inedit în Atena!

Autoritățile spun că există adesea practici abuzive, femelele fiind forțați să se reproducă continuu pentru un profit maxim și adesea ajung să fie aruncați când nu mai pot fi folosiți în acest sens.

La începutul acestei luni, prim-ministrul grec a scris pe Twitter că noul proiect de lege va sprijini şi animalele fără stăpân. Proiectul de lege va fi supus la vot anul acesta.