Sari la conținut
Home » Proprietarii de pisici au experimentat momente în care felinele le strică somnul de dimineață. Motivele din spatele acestui comportament

Proprietarii de pisici au experimentat momente în care felinele le strică somnul de dimineață. Motivele din spatele acestui comportament

Proprietarii de pisici au experimentat momente în care felinele le strică somnul de dimineață, cel mai dulce somn. Pisicile sunt cunoscute ca animale crepusculare, nici nocturne, nici diurne, fiind active după apusul soarelui și la răsăritului soarelui, chiar când dumneavoastră dormiți, ceea ce poate fi de înteles de ce vă trezește la anumite ore nepotrivite.

Pisica știe ce oră este în funcție de lumina solară care acționează ca un ceas cu alarmă. Este important ca stăpânii pisicilor să fie vigilenți la comportamentul acestora, întrucât ele transmit foarte multe informații esențiale prin acesta. Totodată, ele comunică foarte bine prin anumite activități.

Comportamentul felinelor poate fi adaptat în funcție de activitățile și nevoile stăpânului

Proprietarii de pisici au experimentat momente în care felinele le strică somnul de dimineață, cel mai dulce somn, însă este important de știut că acest comportament al felinelor poate fi adaptat în funcție de programul dumneavoastră, cu scopul de a ajuta la o mai bună conviețuire alături de prietenii necuvântători.

Cu siguranță, mulți stăpâni s-au confruntat cu momente în care pisicile s-au trezit mult prea devreme și au simțit nevoia de atenție. Există soluții la îndemână pentru această problemă.

Dacă s-a întâmplat ca pisica ta să te trezească dimineața, nu trebuie să îți schimbi atitudinea și să nu îi mai acorzi atenție, fiindcă aceasta va sesiza acest lucru  și nu va mai fi capabilă să aibă aceeași conexiune cu tine.

Tot secretul constă în faptul că stăpânii trebuie doar să fie atenți la comportamentul pisicii și vor înțelege foarte multe lucruri.

Principalele trei motive pentru care felina ta nu te lasă să îți faci somnul sunt următoarele:

Nu au mâncat suficient

De multe ori, ele nu consumă suficientă hrană pe timpul zilei, iar în timpul somnului, stomacul le  dă semne timpurii că trebuie să îl alimenteze.

Rezolvarea este să ai grijă la porțiile pe care i le oferi și să îi dai să mănânce de mai multe ori ziua sau înainte de culcare să îi oferi o gustare satisfăcătoare, conform playtech.ro.

Rutina lor lipsește

Menținerea unor activități regulate au fost asociate cu niveluri reduse de stres la pisici. Este esențial, pentru un comportament al felinelor dvs. în acord cu ceea ce vă doriți, să aibă mese la ore regulate, iar orele de joacă și orele de îngrijire să fie la finalul zilei.

Nu își consumă energia

Achiziționează-i pisicii jocuri și plasează-le prin casă, astfel reușești să-i atragi atenția și să îî consumi energia.