Sari la conținut
Home » Pisica Anamariei Prodan este vedetă pe rețelele de socializare. Face parte dintr-o rasă cu adevărat unică

Pisica Anamariei Prodan este vedetă pe rețelele de socializare. Face parte dintr-o rasă cu adevărat unică

Pisicile din rasa Sphynx. Anamaria Prodan se mândrește cu felina sa pe care o numește „GIGI THE CAT” în dreptul fotografiilor postate pe rețelele de socializare. Aceasta strânge multe like-uri datorită aspectului său neobișnuit, mai exact, a faptului că nu are păr, întrucât face parte din rasa Sfinx (Sphynx).

Potrivit specialiștilor, un astfel de exemplar poate fi benefic pentru cei care au alergie la părul de pisică. O astfel de felină are și un preț pe măsură, între 1.500 de lei și 3.000 de lei.

Pisicile din rasa Sphynx sunt foarte fidele și dedicate stăpânilor, ceea ce le face dorite de oameni. De asemenea, felina are un aspect musculos, care poate atinge o greutate între 3,5 și 7 kg.

Forma capului este triunghiulară, are urechi mari și poziționate spre față, iar pielea prezintă numeroase cute. Sphynxul este, de asemenea, un animal prietenos, iubitor și energic, care tânjește după atenția oamenilor.

Sphynxul este o pisică de talie medie cu un aspect frapant, identificată prin pielea fără păr, cu riduri și urechile mari. Are un corp elegant și musculos, dens și greu pentru mărimea sa.

Această rasă amintește de pisicile din Egiptul Antic, asemănare care a inspirat denumirea de Sfinx

În afară de faptul că nu are păr, cea mai notabilă trăsătură a sphynx-ului este reprezentată de urechile mari, în formă de triunghi, care seamănă cu cele ale unui liliac.

Deși la prima vedere sphynx-ul pare a fi complet chel rusbank.net , o atenție mai în detaliu va dezvălui adesea o blană foarte fină și scurtă de puf care conferă pielii senzația de piele de căprioară fină.

Lipsa de păr este cea care marchează în primul rând un sphynx, culoarea și modelul aflându-se în tiparele de pigmentare ale pielii.

Pisica sphynx este o pisică energică și acrobatică, care adoră să se dea mare pentru a atrage atenția. Are un simț al umorului neașteptat, care este adesea în contradicție cu expresia ei sumbră.

Prietenoasă și iubitoare, este o rasă loială care vă va urmări prin casă și va încerca să se implice în tot ceea ce faceți, profitând de orice ocazie pentru a se cocoța pe umărul dumneavoastră sau pentru a se ghemui în poala dumneavoastră.

Pe cât de curioasă și inteligentă, pe atât de energică, iar aceste trăsături o pot face să fie un pic cam dificilă. Pentru siguranța ei, sphynx-ul se descurcă cel mai bine ca pisică exclusiv de interior și, în general, se înțelege bine cu copiii și cu alte animale de companie.

Sphynx este o rasă robustă și puternică, cu puține probleme de sănătate

Deși rasa nu are nicio predispoziție genetică la boli, totuși, câteva afecțiuni de sănătate afectează pisicile sphynx, cum ar fi cardiomiopatia hipertrofică (HCM), care este o boală ce provoacă îngroșarea mușchiului cardiac și poate fi detectată cu ajutorul unei ecocardiograme, iar o altă boală este miopatia ereditară, o afecțiune care afectează funcția musculară, potrivit Vetstreet, conform hillspet.com.

Numit inițial „Canadian hairless”, sphynx-ul s-a născut în Toronto, Canada, în 1966

Acesta a apărut în urma unei mutații genetice naturale, deși înainte de aceasta s-au născut și alți pisoi fără păr, sphynx-ul de astăzi este rezultatul reproducerii selective a acestor pisici fără păr cu pisici cu blană normală și apoi a reproducerii urmașilor acestora cu alte pisici fără păr, un proces care nu numai că a produs caracteristicile dorite ale rasei, dar a servit și la lărgirea fondului genetic pentru a produce o rasă de pisici rezistente din punct de vedere genetic.