Sari la conținut
Home » Profesorul de NUTRITIE: Care sunt cele mai bune legume pentru câinele tău?

Profesorul de NUTRITIE: Care sunt cele mai bune legume pentru câinele tău?

Profesorul de NUTRITIE: Care sunt cele mai bune legume pentru câinele tău?Medicii veterinari recomandă deținătorilor de căței ca fiecare masă ar trebui să conțină 25-50 la sută proteine ​​din carne, restul ar trebui să conțină legume, potrivit dognotebook.com.

Deși preferă carnea în detrimentul legumelor, câinii trebuie să consume la masă și salata verde, fasolea verde, cartofii, morcovii, mazărea și broccoli. Acesta  sunt legume pline de nutrienți foarte importanți pentru câinii.

Dovleceii și toate tipurile de dovlecei de grădină sunt, de asemenea, adaosuri perfecte în mâncare câinilor. Le puteți amesteca în mâncarea câinelui dvs. sau le puteți pregăti în prealabil și le puteți congela în porții individuale pentru utilizare ulterioară.

Medicii veterinari spun că  nu trebuie să adăugați nici un gram de sare sau alte mirodenii peste legume, nu le plac aceste condimente, iar unele dintre sunt nesănătoase pentru câinele vostru.

Atunci când gătiți legume, lăsați-le întotdeauna să se răcească la temperatura camerei înainte de a le servi câinelui  și asigurați-vă că nu exagerați cu fierberea, deoarece distruge o parte din vitamine.Un alt truc util este să păstrezi supa după fierbere. Este plin de nutrienți și îl puteți folosi pentru a înmuia bobițele sau a-l lăsa să bea.

Nu toate legumele sunt bune. Evitați ceapa, avocado, usturoiul și arpagicul. Acestea pot declanșa iritații ale stomacului și pot deveni toxice atunci când sunt consumate în cantități mari.