Sari la conținut
Home » SECRETUL unei vieți sănătoase la câini a fost dezvăluit. SFATUL specialistului

SECRETUL unei vieți sănătoase la câini a fost dezvăluit. SFATUL specialistului

SECRETUL unei vieți sănătoase la câini a fost dezvăluit. Reguli pentru o alimentație sănătoasă la câini. Cu cât varietatea alimentelor este mai mare, cu atât mai mult organismul câinilor va primi toți nutrienții esențiali, în special proteine, vitamine și minerale, necesare menținerii sănătății.

Carne

Ce câine nu intră în alertă când simte miros de carne în jur? Puiul, curcanul, carnea de vită slabă și friptura la grătar sunt proteine pe bază de animale, care ajută câinii să crească sănătoși. Însă se aplică câteva reguli:

  • Gatiti mereu bine carnea. Nu îi dați niciodată carne crudă sau puțin gatită.
  • Evitați carnea grasă, inclusiv slănina.
  • Tăiați carnea în bucăți mici, ușor de mestecat.
  • Și carnea tocată este bună, dar să țineți cont de recomandările de mai sus.

Paste și Orez
Câinele tău poate mânca paste și orez din când în când. Orezul brun sau paste integrale fierte se poate amesteca cu mâncarea obișnuită pentru câini. Faceți din mâncarea umană un tratament pentru câinele dvs. Nu ar trebui să depășească 5% până la 10% din dieta lui. Restul ar trebui să fie hrană pentru câini, care îi furnizează substanțele nutritive de care are nevoie.

Pâine și covrigi

Bucățile de pâine integrală sunt bune pentru sănătatea intestinului. Dar nu-i da aluat crud – îi poate provoca probleme grave la stomac. Puteți să-i dați și pe câteva bucăți de covrig nesărat.

Frucre

Cu excepția strugurilor și stafidelor, majoritatea fructelor sunt bune pentru patrupedul tău. puteți să-i oferiți felii de banane sau mere proaspete (fără semințe), bucăți de pepene galben sau pepene verde, afine sau bucăți de portocală.

Legume
se pot da câinilor legume crude întregi, rase sau tocate mărunt: morcov, castraveți, dovlecei, salată verde, ardei gras și țelină. Iar fasolea verde, broccoli, sparanghel, conopidă și dovleac se pot găti la abur.