De 278 Vizualizari

Prin mintea unei muste

"Sfantul Graal al cercetarii neurologice"

Pentru prima data in istorie, cercetatorii au reusit sa transpuna in imagini intregul sistem nervos central al unui organism non-transparent in timp ce acesta executa sarcini specifice.

Inregistrarea arata cu lumini si culori felul in care functioneaza mintea unei muste.

Potrivit iflscience.com, preluat de site-ul descopera.ro, cercetatorii americani au indepartat sistemul nervos central al larvei, cu totul, observand activitatea sa cu ajutorul unei noi metode. Aceasta a devenit posibila ca urmare a avansului tehnologiilor de imagistica.

Practic, savantii au reusit sa transpuna in imagini tesutul neuronal la o viteza ridicata, in 3D, la o rezolutie de 25 de ori mai buna decat cea a unor experimente anterioare.

Pana acum, cel mai mare sistem nervos ce a putut fi „cartografiat” in imagini a fost al unui organism microscopic.

Bill Lemon, de la Institutul Medical Howard Hughes, spune ca acest proces reprezinta „Sfantul Graal al cercetarii neurologice”. Lemon spune ca daca procesul ar putea fi aplicat la o scara mai larga sau chiar pe creierul uman, implicatiile ar putea fi uriase.

„Daca intr-o zi vom putea sa facem asta cu creierul uman, atunci toate intrebarile noastre legate de neurostiinta si-ar gasi raspunsuri”, a precizat el.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X