Sari la conținut
Home » Primul pui de zimbru din România născut în libertate! Imagini superbe din munți

Primul pui de zimbru din România născut în libertate! Imagini superbe din munți

  • de

Primul pui de zimbru din România născut în libertate! Imagini superbe din munți.

Semne bune pentru fauna din țara noastră!

După două secole de la dispariția lui din Munții Făgăraș, silvicultorii Conservation Carpathia au reintrodus, în primăvara acestui an, specia în zona lacului Pecineagu, unde se creează un nou nucleu de zimbri:

”Dar ce avem noi aici? Vă spunem noi: cel mai frumos cadou pe care luna cadourilor îl putea oferi Munților Făgăraș, primul pui de zimbru, vițel, născut în libertate! Zilele trecute echipa noastră de rangeri a văzut în turele de monitorizare că turma de zimbri eliberată primăvara trecută păzește cu mare iscusință un ghem drăgălaș de blană, de numai câteva săptămâni. Suntem foarte bucuroși să vedem că se confirmă faptul că Munții Făgăraș sunt un loc bun pentru zimbri, că aceștia s-au acomodat foarte bine zonei. Reproducerea în natură este unul dintre cele mai importante semne care arată viabilitatea populației unei specii.Continuăm să îl monitorizăm pe cel mic împreună cu întreaga turmă de zimbri care se simte tot mai acasă în Munții Făgăraș”, au anunțat reprezentanții Asociației Conservation Carpathia pe pagina lor de Facebook.

În România, zimbrii pot fi admirați în Rezervația Dragoș-Vodă de la Vânători Neamț, în Rezervația Neagra de la Bucșani, Dâmbovița (cea mai mare rezervație din România ca număr de exemplare), în rezervația Valea zimbrilor din Vama Buzăului, Brașov, la Hațeg – Slivuț, la Grădina Zoologică din Târgoviște, două exemplare la Grădina Zoologică din Reșița, două exemplare la Grădina Zoologică din Bârlad și două exemplare la Grădina Zoologică din Hunedoara. Zimbrii au fost re-introduși în România în anul 1958, când primele două exemplare de animale au fost aduse din Polonia și ținute într-o rezervație din Hațeg. Ideea zimbrilor în libertate, pe teritoriul României, s-a născut abia în 1999, printr-un program susținut de Banca Mondială și Uniunea Europeană.