Sari la conținut
Home » Primul centru de carantină din lume pentru pisicile infectate cu coronavirus!

Primul centru de carantină din lume pentru pisicile infectate cu coronavirus!

  • de

Primul centru de carantină din lume pentru pisicile infectate cu coronavirus!

Rusia este prima țară care a instituit o clinică veterinară pentru pisicile bolnave de COVID-19!

Un studiu realizat de cercetătorii britanici a confirmat la începutul lunii mai că pisicile se pot îmbolnăvi de COVID-19, dar este puţin probabil să facă forme severe.

Rusia testează inclusiv animalele de companie ale persoanelor care au fost diagnosticate cu noul coronavirus. Şeful Serviciului Naţional Veterinar rus, Nikolai Vlasov, a fost nevoit să aprobe inclusiv testarea pisicilor după ce câteva au fost diagnosticate cu COVID-19.

Primul centru de carantină pentru pisici a fost inaugurat la Moscova în luna mai şi adăposteşte un număr în creștere de feline care au în nas şi gât virusul ucigaş, informează RT. Până recent, pisicile puteau sta în carantină împreună cu stăpânii lor care aveau simptome uşoare de COVID-19.

Dar virusul se răspândeşte cu rapiditate între pisici şi nu există teste clinice care să confirme că virusul de la pisică nu se poate transmite la om. Vlasov a declarat că, în opinia lui, pisica este ”punctul final de transmitere a virusului”, dar că acest lucru trebuie confirmat de testele din laborator. Între timp, un număr de 46 de exemplare sunt tratate şi după aproximativ 6 zile dau semne vizibile de însănătoşire. Pisicile infectate cu coronavirus se bucură de toată atenția și ajutorul pe care îl pot primi.

Zeci de pisici tărcate, pătate, colorate şi răsfăţate au ajuns la prima clinică veterinară din lume care internează şi tratează pisicile bolnave de COVID-19. Şeful Serviciului Naţional Veterinar rus, Nikolai Vlasov, a aprobat testarea pisicilor şi carantinarea lor imediată.

Nici o pisică nu a făcut forme severe de boală şi a dezvoltat imunitate la virus.