Sari la conținut
Home » Cercetătorii vin cu detalii incredibile: „Pisicile și câinii pot lua COVID-19 de la oameni”

Cercetătorii vin cu detalii incredibile: „Pisicile și câinii pot lua COVID-19 de la oameni”

Cercetătorii vin cu detalii incredibile: „Pisicile și câinii pot lua COVID-19 de la oameni”

Un studiu realizat în China în urmă cu aproximativ patru luni arăta că animalele nu pot transmite oamenilor coronavirus. Pisicile pot transmite COVID-19 altor pisici, iar câinii pot contacta foarte rar boala. În schimb, experții italieni au concluzionat că infecția poate fi transmisă de la oameni și câinilor sau pisicilor.

Câinii și pisicile care trăiau în gospodării cu pacienți confirmați cu coronavirus,  cercetătorii au detectat anticorpi împotriva virusului, ceea ce indică existența unei infecții anterioare.

Preşedintele Institutului Federal de Cercetare pentru Sănătatea Animalelor Friedrich-Loeffler din Greifswald, Thomas Mettenleiter, spune că rezultatele nu sunt surprinzătoare.

„Confirmă ceea ce ştim deja. Presupunem că virusul este transmis de regulă de la om la animale”, a adăugat Mettenleiter.

Institutul Federal Friedrich-Loeffler au confirmat anterior acest lucru. Așadar, virusul poate fi transmis de la om la animal, dar nu și invers.

Atenție! Cercetătorii au mai spus că nu e nevoie ca persoanele sănătoase să reducă contactul cu animalele de companie.

Un câine din UK a suferit aceleași simptome ca stăpâna lui confirmată cu COVID-19, după ce a mestecat șervețelele aruncate de ea.

Many Hayes, în vârstă de 60 de ani, confirmată cu COVID-19 și-a surprins cățelul în timp ce îi mesteca șervețelele folosite pe care le lăsase lângă pat.

La scurt timp, patrupedul, în vârstă de 10 ani, a început să aibă exact aceleași simptome ca stăpâna. Avea tuse uscată și începuse să facă eforturi mari pentru a respira.

Câinele a fost dus la veterinar, însă starea lui s-a agravat. Medicii i-au făcut o serie de analize din care a rezultat că ar fi putut fi vorba despre o formă avansată de coronavirus. Veterinarii nu au putut spune cu certitudine că patrupedul chiar a avut virusul.

Știu că a avut și el coronavirus. Aproape l-am pierdut

După șase săptămâni, stăpâna și călețul au scăpat de infecție și starea lor de sănătate este bună.

„Știu că a avut și el coronavirus. Aproape l-am pierdut. Cei de la The Kennel Club UK au spus că nu există niciun caz cunoscut în rândul animalelor. Asta m-a făcut să fiu foarte furioasă. Știu că al meu câine a avut coronavirus. Mai mulți stăpâni de animale ar trebui să fie conștienți de faptul că pisicile și câinii pot lua COVID-19 de la oameni”, a spus femeia, potrivit Metro.