Sari la conținut
Home » Primul caz de închisoare cu executare pentru un bărbat din România care a omorât un câine!

Primul caz de închisoare cu executare pentru un bărbat din România care a omorât un câine!

câine

Primul caz de închisoare cu executare pentru un bărbat din România care a omorât un câine!

Premieră pentru justiția din România în ceea ce privește drepturile animalelor! Sentința după ce un câine a fost ucis!

Un bărbat din Galați a fost condamnat la un an de închisoare cu executare de către magistrații Curții de Apel Galați, asta după ce acesta a omorât un câine în timpul unui conflict cu o altă persoană. Totul s-a petrecut în scara unui bloc, atunci când bărbatul a ucis câinele din rasa Amstaff cu un cuțit.

Patrupedul în vârstă de 12 ani era microcipat și figura în evidențele Poliției.

Sentința este una definitivă, și a fost pronunțată pe data de 17 ianuarie. Pe lângă condamnarea cu executare, bărbatul va trebui să achite suma de 5.000 RON ca despăgubiri morale, sumă ce va fi ulterior donată asociației „Ajutați-l pe Lăbuș” din Galați, de către persoana vătămată, potrivit informațiilor ziuaconstanta.ro:

,,La fix 3 ani de la acest cumplit eveniment, Curtea de Apel Galaţi menţine hotărârea pronunţată în primă instanţă de Judecătoria Galaţi, prin care a fost dispusă pedeapsa maximă pentru acest gen de infracţiune – uciderea animalelor, cu intenţie, fără drept – un an de închisoare cu executare. Am luptat alături de familia Bocic pentru a obţine aceasta soluţie, ne-am dorit-o, am sperat că o vom putea menţine şi în apel şi am reuşit.
Sigur, această condamnare nu trebuie să rămână fără ecou, pe viitor, practica instanţelor trebuie să se menţină pe aceeaşi linie, respectiv, sancţionarea dură a celor care comit acte de agresiune asupra animalelor’, a declarat, marţi, avocata proprietarului câinelui, Luminiţa Stoianovici Susma.