Sari la conținut
Home » Prezența unui animal de companie la birou crește productivitatea angajaților? Povești de succes și exemple din viața reală

Prezența unui animal de companie la birou crește productivitatea angajaților? Povești de succes și exemple din viața reală

sursă foto: vets-now.com

Aducerea câinelui la locul de muncă aduce multe beneficii, printre care reducerea stresului, creșterea experiențelor sociale și un echilibru mai plăcut între viața profesională și cea privată.

Tendința de a permite accesul patrupezilor la locul de muncă a crescut în mod constant, multe companii au început să considere acest lucru, din păcate nu și în România, ca un alt avantaj al muncii în cadrul colctivului.

sursă foto: Luis Alvarez / Getty Images
Schnauzer la birou; sursă foto: Luis Alvarez / Getty Images

Câinii ca factori de reducere a stresului

Nu este o surpriză faptul că patrupezii ne ajută să ne eliberăm de stres. Johns Hopkins Medicine raportează că simpla mângâiere a unui câine poate ajuta la scăderea hormonului stresului, cortizolul. Asociația Americană a Inimii raportează, de asemenea, multe alte beneficii ale folosirii câinilor ca reductori de stres, inclusiv gestionarea anxietății și creșterea activității fizice în timpul zilei de lucru, ambele vă pot proteja inima.

Multe companii și universități din străinătate permit prezența câinilor la birou pentru a ajuta la reducerea stresului în timpul testelor, proiectelor importante, pentru a contribui la crearea unui mediu de lucru mai calm și relaxat. În prezența câinelui la serviciu, angajații pot beneficia de multe dintre aceleași calități de reducere a stresului.

Cine n-ar mângâia un Golder Retriever

În timp ce prezența unui câine la birou poate ajuta la reducerea stresului, poate contribui, de asemenea, la creșterea interacțiunilor sociale și a legăturilor. Cui nu-i place să se oprească puțin pentru a mângâia un Golden Retriever drăguț sau să joace fetch cu un Corgi prietenos?

sursă foto: Patch.com
Golden Retriever la birou; sursă foto: Patch.com

Poate fi o modalitate excelentă de a interacționa cu angajații mai noi fără nervii obișnuiți și întrebările obișnuite pentru a sparge gheața. Câinii sunt, de asemenea, facilitatori grozavi ai activităților de grup la locul de muncă.

Stabilirea unei plimbări săptămânale în jurul blocului de birouri sau a unei sesiuni de joacă pentru câini poate permite interacțiuni pozitive la locul de muncă care nu implică subiecte stresante.

Creșterea productivității angajaților

Poate părea contraintuitiv faptul că prezența câinilor la birou poate crește productivitatea angajaților. Cu toate acestea, reducerea stresului și crearea unui mediu calm și pozitiv poate avea un efect net pozitiv asupra productivității generale.

Mulți angajați raportează faptul că prezența iubitului animal de companie la birou îmbunătățește concentrarea, mai ales atunci când nu sunt îngrijorați de faptul că patrupeziii lor sunt singuri sau anxioși acasă. Scăderea stresului și creșterea coeziunii sociale la locul de muncă pot face, de asemenea, ca angajații să colaboreze mai ușor și să finalizeze sarcinile

Atmosferă îmbunătățită la locul de muncă

Să mergi la un birou plin de ghemotoace de blană care dau din coadă și de nasuri calde și umede este un avantaj pe care aproape oricine iubește câinii îl așteaptă cu siguranță cu nerăbdare.

Acest lucru poate contribui la crearea unei culturi primitoare și incluzive la locul de muncă și un alt beneficiu, face din birou un loc în care angajații vor să meargă, mai degrabă decât să fie nevoiți să meargă. Este o modalitate excelentă de a ieși în evidență și de a oferi un alt impuls de moral la locul de muncă.

Există câteva lucruri care trebuie luate în considerare înainte de a deschide locul de muncă pentru companionii noștri canini. Primul este de a aborda orice preocupări, cum ar fi alergiile legate de animalele de companie sau temerile față de câini care pot cauza probleme pentru unii angajați, informează dogtime.com.

Este, de asemenea, o idee bună să stabiliți câteva reguli înainte de a implementa permisiunea de a aduce animale de commpanie, cum ar fi orice cerințe privind rasa de câini sau mărimea și locurile desemnate în care este în regulă să-i aduceți, cum ar fi cabine specifice sau spații comune.

În plus, este o idee bună să verificați dosarele de vaccinare și să vă asigurați că un câine este prietenos cu alți patrupezi și cu oamenii înainte de a-i permite să intre în birou. Și, dacă întâmpinați probleme, ar putea fi benefic să aveți un plan pentru a exclude sau a limita activitatea unui câine în birou.

Povești de succes și exemple din viața reală

Multe companii mari permit accesul câinilor la locul de muncă. Printre acestea se numără nume mari precum Amazon, Etsy, Glassdoor, Google și multe altele. Aceste companii au observat mai multe beneficii pe toată linia, iar în birourile în care angajaților li s-a permis să își aducă câinii, 86% au raportat o mai mare satisfacție la locul de muncă și dorința de a munci mai mult.

Luați în considerare implementarea acestei politici ușoare și distractive la locul de muncă. Permiterea accesului câinilor la birou poate avea multe beneficii atât pentru părinții animalelor de companie, cât și pentru ceilalți angajați din companie. Prin reducerea stresului și creșterea pozitivității, puteți crea un mediu de lucru care va fi apreciat de toți, informează dogtime.com.