Sari la conținut
Home » Premieră în Marea Roșie! Cercetătorii israelieni au descoperit o specie care își regenerează toate organele

Premieră în Marea Roșie! Cercetătorii israelieni au descoperit o specie care își regenerează toate organele

Premieră în Marea Roșie! Cercetătorii israelieni au descoperit o specie care își regenerează toate organele.

Universitatea din Tel Aviv a făcut descoperirea!

Jurnalul Frontiers in Cell and Developmental Biology este locul în care cercetătorii israelieni au publicat noile informații cu privire la viețuitoarele marine numite ascidii. Potrivit AGERPRES, aceste viețuitoare sunt capabile să își regenereze toate organele, chiar și atunci când este disecate în trei fragmente.

Cercetătorii au disecat câteva zeci de ascidii în trei fragmente, lăsând o parte a corpului fără centru nervos, inimă şi o parte a sistemului digestiv.

În mod surprinzător, fiecare fragment nu doar că a supravieţuit disecţiei, însă toate organele s-au regenerat în fiecare dintre cele trei secţiuni.

Acest animal, membru al filumului Chordata, se găseşte în mod obişnuit în Golful Eilat (Akaba, Aqaba) din Marea Roşie.

Echipa de oameni de ştiinţă a descoperit că această specie se poate regenera, fiecare fragment ştiind exact modul în care să îşi redobândească funcţionarea tuturor sistemelor lipsă ale corpului, devenind în scurt timp trei creaturi independente.

„Niciodată nu a fost descoperită o asemenea capacitate regenerativă în rândul unei specii solitare care se reproduce sexual”, au notat cercetătorii.

Premieră în Marea Roșie!

Există sute de specii de ascidii, care se regăsesc în toate oceanele şi mările lumii. De multe ori, exemplarele se camuflează sub formă de protuberanţe pe roci şi, prin urmare, sunt greu de distins în mediul acvatic.

Constatările fac parte dintr-un studiu realizat de cercetători de la TAU în colaborare cu oameni de ştiinţă de la Universitatea din Padova, Italia.