De 6881 Vizualizari

Prădătoare dispărute de un SECOL, au fost văzuți în apropierea unei capitale EUROPENE

Prădătoare dispărute de un SECOL, au fost văzuți în apropierea unei capitale europene! Lupoaica, simbol al capitalei Italiei, reprezentantă prin statuia care o înfățișează alăptându-i pe cei doi frați gemeni Romulus și Remus, întemeietorii legendari ai Romei, ar putea fi văzută din nou în preajma marii metropole după ce mai multe exemplare ale acestei specii prădătoare au fost surprinse pentru prima dată după mai bine de un secol de absență, informează luni The Telegraph.

Prădătoarele au fost surprinse cu ajutorul camerelor de filmare ascunse, la mică distanță de oraș, în timp ce cutreierau o rezervație naturală aflată în apropierea liniei de centură care înconjoară capitala Italiei.

Camerele ascunse au surprins o pereche de pui maturi care se adapă dintr-o baltă și se pierd printre arbuștii din zona protejată. Cercetătorii cred că cel puțin doi pui și doi adulți trăiesc în această rezervație. Masculul adult a fost botezat Romulus de către oamenii de știință.

”Aceasta este prima oară după peste 100 de ani când lupii au fost văzuți în apropierea Romei”, a declarat pentru sursa citată Alessia De Lorenzis, profesoară de științe naturale și cea care monitorizează haita de lupi. ”Suntem foarte încântați că s-au întors”, a mai spus aceasta.

Lupii nu reprezentă o amenințare pentru animalele domestice, au anunțat specialiștii care au analizat excrementele acestora și au constatat că dieta prădătorilor este alcătuită în mod exclusiv din mistreți.

”Credem că ei au ajuns aici din zona aflată în preajma lacului Bracciano din nordul Romei unde au trăit dintotdeauna lupii, chiar și când specia a fost la limita extincției”, a explicat De Lorenzis.

Uciderea lupilor a fost încurajată în Italia până în anii ’70, perioadă în care mai rămăseseră în viață în Italia circa 100 de exemplare. Însă lupii au primit statutul de specie protejată în 1971 și de atunci efectivele sale au crescut.

ANIMAL ZOO VĂ RECOMANDĂ SĂ CITIȚI ȘI:

Apariție de SENZAȚIE. Un cangur albinos a fost văzut în Australia

Apariție de SENZAȚIE. Un cangur albinos a fost văzut în Australia
18 Noi, 2013 la 1:19 pmModifica

„Bugs Bunny”, 75 de ani de la prima aparitie

„What’s up, Doc?”

„Bugs Bunny”, 75 de ani de la prima aparitie
27 Iul, 2015 la 4:50 pmModifica

DESCOPERIRE UIMITOARE! Uite cum AU APĂRUT primele animale PE PĂMÂNT

DESCOPERIRE UIMITOARE! Uite cum AU APĂRUT primele animale PE PĂMÂNT
17 Aug, 2017 la 3:29 pmModifica

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X