Sari la conținut
Home » Povestea ”Sanctuarului pentru pisici”. Locul de mai bine al felinelor abandonate

Povestea ”Sanctuarului pentru pisici”. Locul de mai bine al felinelor abandonate

foto: C. Mazilu

Pisicile accidentate, cele cu handicap sau felinele care nu reușesc să-și găsească un stăpân au un loc asigurat în „Sanctuarul Pisicilor, un adăpost aflat la marginea Galațiului, unde, din nefericire, ca mai în toate adăposturile pentru animale întâlnim „ povești extrem de triste, în fața cărora puteam rămâne indiferenți”, după cum a precizat administratorul Sanctuarului.

Numărul tot mai mare al pisicilor abadandonate sau neadoptabile i-a determinat pe oamenii de bună credință de la asociația de protecție a animalelor „Ajutați-l pe Lăbuș”, să înființeze în urmă cu aproapte doi ani „Sanctuarul Pisicilor”.

Oamenii de bine din spatele proiectului „Sanctuarul Pisicilor”

Dat cum totul are un preț, la fel de costisitor este și acest proiect. Finanțat din fonduri proprii și cu donațiile iubitorilor de animale, ”Sanctuarul Pisicilor” pune la dispoziția pisicilor o curte generoasă și mai multe containere pentru sezonul rece, locatarii mustăcioși au la dispoziție spații de joacă și culcușuri.

La începutul poriectului, ”Sanctuarul Pisicilor” adăposte 20-30 de psici, însă pe parcursul celor doi ani au apărut tot mai multe cazuri, iar numărul felinelor salvate a ajuns la peste 100 de exemplare. Semy, Maya, Cețulina, Inimioară și Orbită, fac toate parte dina marea familie a „Sanctuarului Pisicilor”.

Dar, cele mai multe dintre pisici au probleme de sănătate, de exemplu Semi are un singur ochi și a fost ridicată de pe stradă, iar Maya la momentul preluării nu cântărea mai mult de un kilogram, cu probleme respiratorii și cardiace, Maya a fost salvată.

„Sunt povești extrem de triste, în fața cărora nu puteam rămâne indiferenți. Știind faptul că sunt greu adoptabile, am făcut eforturi și am construit o căsuță pentru aceste suflete, un ”Sanctuar al Pisicilor”, așa cum ne place să-l numim. Am achiziționat containere pentru sezonul rece, dar și spații de joacă pentru pisicuțe.

„ Sunt povești extrem de triste în fața cărora nu putem rămâne indiferenți”

Pentru aceste suflete a fost realizat un loc cu curte generoasă, un container pentru sezonul rece, culcușuri de dormit, dar și spații de joacă”, a declarat Corina Grigore, administratorul Sanctuarului de Pisici.

Oamenii de bine aflați în spatele proiectului nu sunt mulți, este vorba de una sau două femei voluntare care își petrec timpul liber alături de pisici, iar munca lor este una titanică dat fiind numărul mare de suflete care au nevoie de afecțiune și îngrijire.

„Dacă iarna avem nevoie de calorifere pentru încălzirea containerelor, la temperaturi caniculare se creează efect de seră greu de suportat și avem mare nevoie de ventilatoare. Un ajutor a venit de la Ein Herz für Fellnasen in Not e.V , cărora le mulțumim că sunt prietenii noștri. Este nevoie permanentă de hrană, însă și de o sursă de apă pentru a ușura munca voluntarilor care le îngrijesc”, mai spune Corina Grigore.

Administratorul Sanctuarului, Corina Grigore se ocupă de salvarea ți îngriirea animalelor abandonate de aproapte două decenii, în adăpostul pentru animale „ Ajutați-l pe Lăbuș”, aflat la marginea orașului Galați, sunt adăpostite peste 1.200 de animale.