Sari la conținut
Home » Țara care înăsprește legislația de protecție a animalelor. Ce a generat asta

Țara care înăsprește legislația de protecție a animalelor. Ce a generat asta

reuters.com; proteste in Spania pentru drepturile animalelor

Țara care înăsprește legislația de protecție a animalelor din cauza abandonului și a actelor de maltratare a animalelor. Noua lege de protecție votată în parlament interzice vânzarea animalelor în magazine, iar stăpânii abuzivi vor putea fi trimiși la închisoare.

Spania înăspreste pedepsele pentru maltratarea animalelor

Un obiectiv vizat de noua lege este reducerea abandonului. Spania este pe primul loc în Europa, cu 700 de animale de companie abandonate, în fiecare zi. Unul din 3 spanioli are un animal de companie. Din păcate mulți dintre aceștia nu înțeleg că au și o responsabilitate față de aceste animale.

Arantxa Sanz voluntar: În Spania, un animal de companie este abandonat la fiecare 2 minute. Până acum, această problemă nu a fost reglementată de autorități.

Sergio Garcia Torres, inițiatorul legii pentru protecția animalelor, intr-un interviu acordat TVR: ”În primul rând, vrem să luptăm împotriva crescătoriilor ilegale – dar și a cumpărării iresponsabile, oameni care își iau animale fără să se gândească.”

Spania introduce atestatul de creștere a animalelor

Noua lege îi va obliga pe viitori stăpâni să urmeze cursuri și să obțină un atestat de creștere a animalelor, astfel se speră că va scădea abandonul acestora.

În noua lege comerțul cu animale de companie este interzis. Sunt permise doar adopțiile, iar grădinile zoologice și delfinariile vor fi transformate în centre de recuperare a animalelor sălbatice.

Afacerile cu animale de companie grav afectate

Animalele nu vor mai putea fi expuse în vitrine sau participa în reclame publicitare. Reprezentanții asociațiilor pentru protecția animalelor susțin însă că multe necuvântătoare au fost lăsate în afara legii.

”În această vitrină sunt puiuți, ca acest șoricar. Dacă interzic vânzarea câinilor și a pisicilor, care reprezintă 80% din vânzările mele, va trebui să închid magazinul, dau faliment”, a spus proprietarul unui magazin veterinar


”Această lege ignoră animalele care au într-adevăr nevoie de protecție. De exemplu, nu are în vedere taurii sau caii în coride, nici animale de laborator sau animalele din ferme”, a spus o cetățeană spaniolă.

Stăpânii animalelor de companie care nu respectă noile norme riscă amenzi de până la 45.000 de euro sau chiar pedeapsa cu închisoarea.