Sari la conținut
Home » Povestea lui Paco, puiul de leu scos la vânzare în centrul Timișoarei

Povestea lui Paco, puiul de leu scos la vânzare în centrul Timișoarei

Povestea lui Paco, puiul de leu scos la vânzare în centrul Timișoarei. Fratele lui, luat și el de lângă mamă, a murit acum două săptămâni, tot aici.
Doi suceveni au încercat să vândă un pui de leu, duminică seara, clienților unui ștrand din centrul Timișoarei. Animalul e foarte mic, mieuna speriat, flâmând și deshidratat pe bancheta din spate a mașinii. A fost în cele din urmă salvat, după un apel la 112. Acesta e al doilea pui de leu care ajunge la Timișoara în luna august. Acum două săptămâni un altul a murit în chinuri.
Doi polițiști sub acoperire au ajuns în parcarea Ștrandului Termal din Timișoara ca să cumpere leul. Ei au fost primii clienți serioși care au apărut în fața sucevenilor care au călătorit 600 de kilometri pentru a perfecta tranzacția. Când au întrebat dacă animalul are acte, vânzătorii au dat din colț în colț. Apoi polițiștii s-au legitimat și au contactat de urgență Garda de Mediu Timiș.Comisarii au preluat animalul și l-au transferat la Grădina Zoologică Timișoara, aplicând totodată celor doi suceveni o amendă de 750 de lei pentru încălcarea OUG 57/2007. „Ei au declarat polițiștilor că aveau animalul de la grădina zoologică din Ilișești, Suceava (n.r. e vorba de parcul zoologic privat deținut de Dorin Șoimaru)”, a declarat pentru EVZ Alina Lavinia Căliușeru, reprezentanta Gărzii de mediu Timiș.Puiul de leu, care a fost botezat ad-hoc „Paco” are o lună de viață spun specialiștii, bazându-se pe faptul că deja îi dau dinții, știe să mestece carne de pui și să își facă singur nevoile. El a fost preluat de veterinarul Grădinii Zoologice Timișoara, e ținut în cabinetul lui și e hrănit cu biberonul din două în două ore, urmând ca în viitor să fie mutat într-o altă grădină zoologică unde sunt condiții în care animalul sălbatic poate trăi civilizat. De la Zoo Timișoara ultimii lei au plecat în 2010, și trăiesc într-o rezervație din Africa de Sud.Sursele EVZ arată că acesta nu e primul leu adus de la parcul zoologic din Ilișești Suceava la Timișoara. Acum două săptămâni, tot la Zoo Timișoara a ajuns un alt pui de leu, fratele lui Paco, care, datorită lipsei hranei și a îngrijirilor necesare, a murit.Citește continuarea pe evz.ro