Sari la conținut
Home » Pot fi reptilele animale de companie? 4 specii pe care le poți primi în casa ta

Pot fi reptilele animale de companie? 4 specii pe care le poți primi în casa ta

sursă foto: bbcearth.com; șopârlele sunt printre animalele care se adaptează cel mai bine

Pot fi reptilele animale de companie? Când vă imaginați un animal de companie adorabil, probabil că nu gândiți la o iguană. Reptilele nu sunt considerate, în general, cele mai drăguțe animale. Dar asta nu înseamnă că nu pot fi animale de companie. Cu o socializare adecvată, acești tipi pot învăța să fie mânuiți zilnic, chiar și de către copii.

Dacă doriți un nou animal de companie care să se bucure de apropierea umană, iată care sunt cele mai bune reptile pe care le poți primi în casa ta.

Dragonul bărbos

Cunoscuți în mod obișnuit pentru că sunt prietenoși și chiar se bucură să fie atinși, dragonii bărboși pot deveni tovarăși apropiați ai oamenilor. Pe măsură ce ajung să vă cunoască, vor învăța adesea să se urce pe corpul dumneavoastră. Și chiar să vi se plimbe pe umeri.

Dragonii bărboși pot crește până la 24 de centimetri lungime și pot trăi până la 15 ani. Aceste șopârle prietenoase sunt cele mai active în timpul zilei și mănâncă o dietă de legume, plante, insecte și fructe. Sunt relativ ușor de îngrijit și de dresat și sunt ideale pentru proprietarii de reptile aflați la prima experiență.

Dragonii bărboși nu sunt nocturni, ceea ce îi face să fie animale de companie excelente pentru a le avea în preajmă.

Sopârla Gecko leopard

O sopârlă sursă foto: pawtracks.com
O șopârlă gecko leopard care zâmbește camerei

Sopârlele Gecko leopard sunt cunoscute pentru natura lor calmă, ceea ce le face ușor de manevrat. Dimensiunea lor mică, cu o lungime cuprinsă între 7 și 10 centimetri, contribuie la manevrabilitatea lor. Iar mulți dintre ei se vor cățăra cu plăcere pe proprietarii lor. De obicei, trăiesc între șase și 10 ani în captivitate.

La fel ca alte rase de gecko, gecko leopard își pot pierde coada dacă sunt răniți. Dar le crește la loc. Sunt relativ ușor de îngrijit și adesea se descurcă bine într-un acvariu mai măricel. Femelele de aceeași mărime pot fi adăpostite împreună și, deoarece gecko leopard nu au picioare lipicioase, nu se pot cățăra pe pereții acvariului.

Aceste animale de companie mici sunt o alegere bună pentru proprietarii debutanți. Copiii le pot atinge și manevra, dacă cineva îi supraveghează și îi avertizează cu privire la potențialul de a răni coada gecko-ului.

Tegu argentinian

Numită uneori tegu uriaș, această șopârlă poate fi un animal de companie excelent. Cu o socializare adecvată, tegu sunt prietenoși și sociabili și pot fi chiar educați în casă. Adulții tind să fie foarte docili, iar aceste șopârle sunt și inteligente.

Rețineți că, dacă tegu nu este obișnuit cu oamenii, poate manifesta un comportament agresiv. Așa că este un animal de companie pe care trebuie să-l luați doar dacă programul vă permite să vă ocupați de el în mod regulat.

Tegussunt șopârle mai mari și vor avea nevoie de o cușcă de cel puțin 1,80 metri lungime. Aceste reptile pot trăi între 15 și 20 de ani și pot ajunge să aibă până la 1,5 metri lungime.

Au cozi puternice pe care le pot folosi ca arme într-o luptă. Se hrănesc cu carne, legume și fructe. Și, din cauza dimensiunii lor, au nevoie de mult mai multă hrană decât un grup de reptile mai mici, cu o durată de viață mai scurtă.

Un tegu poate fi un animal de companie excelent pentru o familie cu copii mai mari, care să fie atent supravegheați atunci când ating șopârla.

Dragon de apă chinezesc

Dragonii de apă chinezi sunt, de obicei, ușor de îmblânzit și pot fi sociabili și relaxați. Sunt o alternativă mai prietenoasă la iguana.

Când sunt adulți măsoară între un metru și un metru și jumătate. De asemenea, au o speranță de viață de 10 până la 15 ani, ceea ce îi face o opțiune excelentă pentru un fan al reptilelor.

Dragonii de apă chinezi pot fi prietenoși, dar nu sunt ideali pentru proprietarii de reptile aflați la prima experiență. Au nevoi complexe de îngrijire. O incintă de cel puțin 1,80 m înălțime, iluminare UVB, un interval precis de temperatură și umiditate și o dietă care include unele alimente vii, cum ar fi greierii și viermii de făină.

Dragonii de apă chinezi se descurcă cel mai bine atunci când sunt adăpostiți singuri, deoarece adulții de același sex se pot lupta. Prin urmare, sunt perfecți pentru proprietarii de reptile experimentați care au mult spațiu și timp de dedicat îngrijirii lor.

Alegerea reptilei potrivite

Atunci când alegeți reptila potrivită pentru casa dumneavoastră, faceți cercetări amănunțite cu privire la cerințele de îngrijire. Nu uitați că, indiferent dacă alegeți una dintre cele mai afectuoase reptile, tot va trebui să vă socializați cu ea pentru ca acesta să învețe să fie prietenos cu oamenii.

Reptilele pot avea nevoi de îngrijire foarte specifice în ceea ce privește dieta, habitatul și chiar temperatura și umiditatea incintei lor. Așa că fiți pregătiți să le îndepliniți înainte de a aduce acasă un nou animal de companie, avertizează cei de la pawtracks.com.