Sari la conținut
Home » Pompierii din Hunedoara și Neamț au salvat un pui de stârc cenușiu și o căprioară!

Pompierii din Hunedoara și Neamț au salvat un pui de stârc cenușiu și o căprioară!

  • de

Pompierii din Hunedoara și Neamț au salvat un pui de stârc cenușiu și o căprioară!

Animalele au fost salvate de polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor!

Poliţiştii au fost sesizaţi despre puiul de stârc cenușiu prin numărul de urgenţă 112, o tânără menţionând că acesta nu putea să zboare şi risca să fie atacat de câini.

„În cel mai scurt, timp la faţa locului s-au deplasat poliţiştii Postului Comunal de Poliţie, precum şi cei ai Biroului pentru Protecţia Animalelor, care au stabilit că pasărea aparţine speciei stârc cenuşiu (bâtlan) şi că se afla într-o stare precară de sănătate, fiind subnutrită şi neputând să zboare”, a precizat IPJ Hunedoara.

Poliţiştii au preluat pasărea şi au încredinţat-o reprezentanţilor unei asociaţii pentru protecţia acestor exemplare, care i-a acordat toate îngrijirile necesare.

Căprioara a căzut în canalul Bistrița, iar pompierii au fost solicitați să intervină.

Ei au acționat cu o barcă și cu o autospecială, fiind ajutați de voluntari din Zănești. Animalul a fost scos din apă cu ajutorul bărcii și a primit îngrijiri medicale pe mal.

La final, căprioara a fost eliberată pe câmp.

Stârcul cenuşiu trăieşte în regiunile cu climă blândă şi preferă zonele de baltă, cu vegetaţie. Pasărea măsoară circa 90 de centimetri şi este puţin mai mică în comparaţie cu o barză. Specia este protejată de lege, după ce în anii 1970 numărul de exemplare a scăzut mult.

Pompierii din Hunedoara și Neamț