Sari la conținut
Home » Poliţia a mai găsit încă 8 lei, într-un sat din Dâmboviţa. Totul a pornit de la clipul lui Dani Mocanu

Poliţia a mai găsit încă 8 lei, într-un sat din Dâmboviţa. Totul a pornit de la clipul lui Dani Mocanu

  • de

Polițiștii au făcut o captură neobişnuită, joi, în Dâmbovița: este vorba despre leul care apare în videoclipul cântărețului de manele, Dani Mocanu.

Oamenii au reclamat că leul pare rănit, sedat și malnutrit, așa că polițiștii au deschis un dosar penal pentru rele tratamente și cruzime împotriva animalelor.

Iubitorii de animale sunt convinși că leul a fost sedat atunci când a fost realizat videoclipul: au văzut, în videoclip, că leul este rănit la picior și se lasă tras de coadă, ceea ce ar însemna că era sedat.

De curând s-a votat legea care permite înființarea poliției animalelor care acordă și puteri sporite de intervenție.

„Am spus încă de la început: NU VOI TOLERA NICIUN FEL DE ABUZ, INDIFERENT DIN PARTEA CUI VINE! Legea trebuie respectată de TOȚI! Unii nu au crezut când am spus că sunt cu ochii pe ei, dar timpul și acțiunile Poliției Române arată că ofensiva împotriva infracționalității continuă. Vă asigur că nu ne oprim aici!”, a anunțat ministrul de Interne pe pagina de Facebook.

Anchetatorii au găsit leul după ce au verificat că Dani Mocanu este prieten cu un bărbat din Dâmbovița, care are o menajerie unde trăiesc nouă lei. Cel care semăna cu animalul din videoclip a fost luat și dus la grădina zoologică din Târgoviște, unde va fi examinat de un expert.

 

Prezenți la fața locului, reporterii protv au luat un interviu ingrijitorului din menejerie.

Îngrijitorul animalului„Nu este dresat. Este doar îngrijit și crescut cu multă iubire, cum am crescut un cățel.”

Reporter„Câți ani are?”

Îngrijitor„Are doi ani jumătate. Este învățat cu oamenii, nu știe ce e aia să fie agresiv.”

Carmen Arsene, Federația Națională pentru Protecția Animalelor: „Este inadmisibil ceea ce s-a întâmplat, este o cruzime dusă la extrem. De fapt, în spatele acestor imagini stă o tortură constantă a acestui animal, având în vedere că un leu nu poate să se comporte ca un câine blând, plimbat în lesă prin cameră.”

Dani Mocanu, interpretul a avut o explicație pentru aceste acuzații: „Referitor la rana de pe picior, care spuneți voi, ăla e un machiaj profesional, ca leul să pară cât mai feroce, da? Să pară cât mai periculos, că asta e imaginea mea, da?”

Potrivit legii, animalele sălbatice pot fi deținute doar cu autorizație de la Direcția Sanitar Veterinară, pe o perioadă determinată de timp, în vederea îngrijirii și recuperării fizice. Poliția a precizat că cel care ținea leul într-o gospodărie din satul Picior de Munte are o asemenea autorizație, însă nu se știe deocamdată în ce condiții a fost eliberată.