Sari la conținut
Home » Alimente pe care pisica ta nu trebuie să le consume niciodată. Top 5 cele mai toxice produse

Alimente pe care pisica ta nu trebuie să le consume niciodată. Top 5 cele mai toxice produse

sursă foto:nootspet

Ceea ce mănâncă animalul tău de companie poate avea un mare impact asupra sănătății sale generale, așa că este necesar să te familiarizezi cu alimentele care sunt recomandate pentru pisici și cu cele care pot fi dăunătoare pentru puiul tău de blană.

Pe lângă hrănirea pisicii dumneavoastră cu cea mai bună dietă adecvată speciei pentru a-i asigura sănătatea și fericirea, există și anumite alimente care ar trebui să fie interzise în orice moment. Următoarele produse pot fi găsite în mod obișnuit în orice bucătărie, dar sunt toxice pentru feline, așa că ar trebui să aveți grijă să le țineți departe de pisicuța și să o împiedicați să le ingereze.

Anumite produse din lactate nu sunt bune pentru pisică

De asemenea, rețineți că această listă este limitată și că există multe alte alimente care sunt sigure pentru oameni, dar periculoase pentru animalele de companie.

Chiar dacă pisica ta poate fi foarte bine atrasă de gustul plăcut al laptelui, produsele lactate nu sunt cele mai bune lucruri pentru ea. Gândește-te la asta: laptele de vacă, sau laptele oricărui alt mamifer, de altfel, a fost conceput pentru ca puiul din specia respectivă să crească mare și puternic rapid.

Când vine vorba de feline, cele mai multe dintre ele sunt intolerante la lactoză. Acest lucru înseamnă că produsele lactate pot duce la tulburări digestive sub forma unor simptome precum diaree și disconfort. Totul, de la înghețată la frișcă, brânză și iaurt, poate face acest lucru pisicii tale, al cărei organism probabil nu va putea digera cu ușurință produsele lactate.

Așadar, indiferent cât de mult vă bate la cap pisica dumneavoastră pentru niște lapte sau smântână, cel mai bine este să o hrăniți doar cu acele alimente pe care corpul său nu va avea dificultăți în a le descompune și utiliza.

Stafidele și strugurii

Deși unele fructe pot fi de fapt bune pentru pisica ta, există unele care ar trebui să fie interzise în orice moment. Printre acestea se numără strugurii și produsele derivate uscate, stafidele, deoarece ambele pot duce la insuficiență renală la pisicile care le mănâncă.

Dacă ați lăsat struguri sau stafide pe tejgheaua din bucătărie sau pe masă și observați simptome la pisica dumneavoastră care includ vărsături recurente și hiperactivitate, verificați dacă lipsesc strugurii sau stafidele. În timp ce cantitățile mari pot duce la moarte, cantitățile mici pot, de asemenea, să vă îmbolnăvească foarte tare pisica.

Ceapă

Ceapa este încă un alt aliment care trebuie ținut departe de pisica dumneavoastră. Este periculoasă pentru că poate afecta negativ celulele roșii din sângele felinei dumneavoastră, astfel că ingerarea cepei poate duce la anemie.

Atunci când pregătiți mâncăruri care conțin ceapă sub orice formă, crudă, ceapă gătită, deshidratată sau pudră de ceapă, asigurați-vă doar că le țineți departe de pisica dumneavoastră și că aruncați toate resturile în mod corespunzător.

Pește crud

Deși există o mulțime de medici veterinari, nutriționiști pentru feline și proprietari de animale de companie care garantează pentru numeroasele beneficii care pot fi obținute prin hrănirea pisicii dumneavoastră cu o dietă crudă, nu ar trebui să vă hrăniți niciodată animalul de companie cu pește crud.

sursă foto:nootspet
pisica savurează un pește; sursă foto:nootspet

Pe lângă posibilitatea apariției paraziților, precum și a contaminării cu metale grele, o enzimă care se găsește în mod natural în peștele crud va distruge tiamina, o vitamină B esențială. Acest lucru poate duce la o deficiență care poate duce la simptome care includ pierderea în greutate, convulsii, probleme neurologice și comă.

Dacă felinei tale i se pare irezistibilă aroma peștelui și vrei să adaugi acest ingredient în dieta pisicii cu moderație, ține cont de faptul că este mai bine să rămâi la hrănirea pisicii tale doar cu pește gătit, doar pentru a fi în siguranță.

De asemenea, experții recomandă să oferiți hrană pentru pisici echilibrată din punct de vedere nutrițional care conține ingrediente din pește, mai degrabă decât să îi dați aceeași conservă de ton pe care o mâncați dumneavoastră, de exemplu.

Ciocolată nu este bună pentru pisica ta

Deși poate că vă place să vă răsfățați cu ciocolată din când în când, dar și să coaceți o prăjitură de ciocolată și să beți cacao caldă, toate produsele din ciocolată și cacao trebuie ținute departe de prietenul dumneavoastră felin, deoarece sunt toxice pentru pisici și pot duce la moarte.

Teobromina, care se găsește în ciocolată, se comportă ca și cofeina atunci când este ingerată, iar acest lucru poate duce la tremurături, bătăi neregulate ale inimii, convulsii și moarte. Cantități mici din orice fel de ciocolată, de la cea albă la cea neagră, sunt periculoase.

Din nou, atunci când vine vorba de dieta pisicii dumneavoastră, o abordare adecvată speciei este cea mai bună, și este înțelept să faceți cercetări și să fiți precauți înainte de a oferi pur și simplu pisicii dumneavoastră mâncare pentru oameni, potrivit petguide.com.