Sari la conținut
Home » Pisicile se simt singure? Sfaturi pentru o pisică fericită

Pisicile se simt singure? Sfaturi pentru o pisică fericită

Pisica mea are menstruație?

Pisicile se simt singure? Atunci când casa este goală și pisica ta are locul numai al ei, ți-o poți imagina bucurându-se de timpul petrecut singură și gândindu-se: „În sfârșit, pace; oamenii au plecat!”. La urma urmei, pisicile sunt animale de companie independente cărora le place să își facă propriile lucruri, nu-i așa?

Nu chiar așa. În comparație cu câinii, pisicile se bucură adesea de mai multe activități solitare, cum ar fi toaletarea de sine stătătoare sau descoperirea celei mai noi ascunzători a lor. Această independență ar putea fi legată de strămoșii lor sălbatici, care erau animale solitare.

Cu toate acestea, pisicile domestice au evoluat pentru a tânji după companie, formând adesea legături puternice cu oamenii și uneori chiar cu alte animale de companie.

Așadar, se simt singure pisicile? Din cauza atașamentelor pe care le formează, răspunsul este da; pisicile se pot simți singure! Deși fiecare pisicuță are o personalitate și nevoi unice, următoarele semne ar putea indica o pisică singuratică:

  • Comportament distructiv
  • Pierderea sau creșterea poftei de mâncare
  • Schimbarea obiceiurilor în ceea ce privește litiera
  • Autogrijire excesivă sau minimă

Pisicile se simt singure: Letargie

Pisicile se simt singure: Pisică care bea apă
Pisicile se simt singure: Pisică care bea apă de la robinet

Cu toate acestea, aceste comportamente și caracteristici se pot datora și altor factori, așa că, dacă persistă, consultați medicul veterinar.

Din fericire, există măsuri pe care le puteți lua pentru a vă ajuta pisica să se simtă confortabil și mulțumită atunci când este singură. Fie că mergeți la serviciu sau pur și simplu faceți comisioane, rețineți că pisicile adulte pot fi lăsate singure, în general, timp de maximum 24 de ore, în timp ce pisicuțele sub șase luni ar trebui lăsate acasă doar pentru perioade de patru până la șase ore.Sfatul nr. 1: Umpleți bolurile cu apă și mâncare

Pisica cu bolul de mâncare

Înainte de a pleca, hrăniți pisica cu o masă pentru a vă asigura că este satisfăcută și umpleți-i bolul de apă cu apă proaspătă. Poate doriți să luați în considerare adăugarea câtorva boluri de apă în diferite încăperi, dispersate prin casă. În acest fel, dacă pisicuța dvs. răsturnă unul sau îi este foarte sete, are o rezervă suficientă.

Pisicile se simt singure: Curățați cutia de gunoi

Pisicile sunt mari fani ai curățeniei – mai ales când vine vorba de cutia lor de nisip! Dacă litiera pisicuței dvs. nu este curată, s-ar putea chiar să se „ducă” în altă parte (cum ar fi pe covorul dvs.) pentru a evita să folosească o litieră murdară sau urât mirositoare. Prin urmare, adunați toate deșeurile și lăsați-i pisicii dvs. litiera curată într-o zonă accesibilă.

Oferiți divertisment

Pe lângă faptul că vă ține pisica ocupată, divertismentul le oferă pisicilor atât stimulare mentală, cât și fizică. Așezați jucării sigure pentru pisici în toată casa; mingile și jucăriile care nu au părți mici și casante sunt opțiuni bune. Cu toate acestea, evitați să lăsați în preajmă jucării cu sfori sau baterii atunci când nu sunteți acasă pentru a vă supraveghea pisica, potrivit fourpaws.

De asemenea, ar trebui să puneți la dispoziție un suport de zgâriat pentru pisici. Acest lucru le ajută să ardă excesul de energie, să își întindă mușchii și să își satisfacă nevoia de a se zgâria. Deoarece pisicile sunt creaturi observatoare, luați în considerare plasarea unui copac pentru pisici lângă o fereastră. Mișcare va permite prietenului dumneavoastră felin să urmărească ce se întâmplă afară!

Televizorul poate fi o altă sursă de divertisment pentru pisica dumneavoastră! Pe lângă faptul că oferă un zgomot de fond, televizorul oferă sunetul vocilor umane, care este adesea liniștitor pentru pisici.