Sari la conținut
Home » Pisicii tale îi place să stea pe tine? Iată de ce

Pisicii tale îi place să stea pe tine? Iată de ce

Pisicile pot face astm? Pisicuța se uită mirată.

Pisicii tale îi place să stea pe tine? De cele mai multe ori, statul sau mersul unei pisici pe stăpânul ei este un preambul către obiectivul final: să se încălzească. Acest lucru este valabil în special pentru pisoii care caută un substitut pentru mama lor.

Pisicii tale îi place să stea pe tine: Stăpânul este o mare pernă

Pisicii tale îi place să stea pe tine: Plimbare cu pisica
Pisicii tale îi place să stea pe tine: Plimbare cu pisica în lesă

Pisoii trebuie să se mențină la o temperatură potrivită pentru a rămâne sănătoși. Și caută instinctiv confortul unui îngrijitor de încredere care îi va proteja.

Pisicile domestice își păstrează multe dintre instinctele de pui, ceea ce înseamnă că caută cel mai sigur loc din casă. Adică lângă părintele lor adoptiv. Căldura corpului tău le oferă securitatea de care au nevoie.

Practic, prietena ta felină te vede ca pe o mare pernă pe care să se relaxeze. Așa cum face atuncci când dă de un morman de pături. Pisica ta trebuie să se asigure că alege locul perfect pentru somn, iar faptul că te urcă pe tine îi satisface acest obiectiv.

Ce semnificație are frământatul cu lăbuțele

Atunci când te calcă cu lăbuțele este un comportament legat de necesitatea de a framânta. Pisicile framântă instinctiv, de multe ori de la vârsta de pui și până la vârsta adultă. Deși nimeni nu poate spune cu certitudine de ce, mulți experți cred că pisicile „frământă” pentru a solicita atenție mamei lor.

Deoarece pernutele de la labele pisicii tale conțin glande de miros, frământarea emite un miros distinctiv. Care este perceptibil pentru alte pisici sau animale, dar nu și de nasul uman.

Cu alte cuvinte, atunci când pisica ta calcă pe tine, ea nu caută doar un loc confortabil pentru somn, ci își revendică și teritoriul.

Pisicii tale îi place să stea pe tine: De ce se așază pe tine

Poate observați că pisica ta tinde să se așeze pe tine în anumite momente ale zilei. Cum ar fi când tocmai te-ai așezat pe canapea după o cină bogată. Sau când te-ai băgat sub pătură după o zi lungă. Sau când este ora 3 dimineața. Practic, pisica ta vrea atenția ta, și o vrea acum.

Pisica știe că nu o poți ignora dacă stă pe pieptul tău și, în multe cazuri, privește direct în ochii tăi. Cunoști privirea – ca și cum ar încerca să te pună în transă.

Probabil că își dorește ca această manevră să ducă la o gustare înainte de culcare. Sau câteva mângâieri suplimentare. Sau toate la un loc.

Cum o poți opri să stea pe tine

Dacă nu te simți confortabil cu faptul că devii un pat uman, există câteva modalități prin care o poți încuraja cu blândețe să se oprească. Sau măcar să reducă frecvența acestui comportament.

O modalitate prin care poți reduce această comportare este să îndepărtezi cu grijă pisica de locul nedorit. Și să o așezi lângă tine sau chiar pe podea. Nu ar trebui să țipi la pisică sau să o disciplinezi. Mai degrabă, fii răbdător, amabil și consecvent.

De asemenea, poți distrage atenția de la tine și să o îndrepți spre propriul ei loc de odihnă. Un pat care să o atragă prin pături moi și securitate este o modalitate minunată de a o muta de pe abdomenul tău și de a o așeza într-un loc confortabil, conform hillspet.com.