Sari la conținut
Home » Pisicile au mirosul puternic dezvoltat. Ce miros le sperie cel mai tare?

Pisicile au mirosul puternic dezvoltat. Ce miros le sperie cel mai tare?

Pisicile au mirosul puternic dezvoltat.

Pisicile au mirosul puternic dezvoltat. Atunci când pisoii se nasc, nu sunt încă capabili să vadă sau să audă, dar simțul lor al mirosului îi ajută să-și găsească mama și să o identifice printre alte pisici.

Mirosul joacă un rol crucial în viața lor, în special în vânătoare. Când urmăresc prada, pisicile emit un miros specific, ignorând alte mirosuri. Pisicile au nu doar un simț al mirosului în nas, ci și un organ special numit „organul lui Jacobson” sau „vomeronazal”.

Pisicile au mirosul puternic dezvoltat

Acest organ se află în cavitatea bucală, și, prin intermediul lui, pisicile pot obține mai multe informații despre mirosurile pe care le detectează decât prin mirosul obișnuit.

Organul Jacobson detectează feromonii sexuali și transmite semnale către creier. Pentru a utiliza acest organ, pisicile își deschid gura în ceea ce este cunoscut sub numele de „gimnastică Flehmen”.

Pisicile au preferințe clare în ceea ce privește mirosurile. Există anumite mirosuri pe care le resping sau le găsesc neplăcute. Iată câteva exemple de mirosuri pe care pisicile le evită:

Rue parfumată: Pisicile găsesc mirosul acestei plante neplăcut. Rue parfumată este un arbust cu flori galbene și un miros neplăcut. Cu toate acestea, ar trebui să fie folosit cu precauție, deoarece poate provoca alergii și iritații la contactul cu pielea.

Ce mirosuri nu-i plac pisicii tale?

  • Arome citrice: Mirosurile citrice sunt, de asemenea, neplăcute pentru pisici.
  • Condimente și condimente, în special piper negru (măcinat sau sub formă de boabe).
  • Ceapă și usturoi.
  • Produse lactate (cu excepția brânzei, care este adesea tolerată de pisici).
  • Oțet: Mirosul acru al oțetului poate irita simțurile sensibile ale pisicilor.

Mirosuri de produse chimice de uz casnic și medicamente, cu excepția valerianei, care este cunoscută pentru a avea un efect atrăgător asupra pisicilor.

Alcool și alte lichide care conțin alcool: Pisicile, ca și alte animale, nu tolerează mirosul de alcool.

Dacă doriți să îndepărtați pisicile din anumite zone sau să le disciplinați într-un mod inofensiv, puteți utiliza mirosurile pe care le resping. Iată câteva modalități de a utiliza aceste mirosuri:

Coji de citrice: Acestea pot fi plasate în locurile pe care doriți să le protejați. Cu toate acestea, trebuie să le schimbați regulat sau să utilizați uleiuri esențiale citrice pentru a menține mirosul proaspăt.

Oțetul sperie pisicile

Oțet: Puteți pulveriza oțet în zonele potrivite pentru a preveni accesul pisicilor.

Ceapă și usturoi: Tăiați bucăți de ceapă sau usturoi și așezați-le în locurile pe care doriți să le protejați.

Piper negru: Puteți folosi bandă față-verso pentru a lipi boabe de piper negru în locurile interzise pentru pisici.

Soluție de uleiuri esențiale: Puteți face o soluție amestecând 10 picături de ulei de lămâie, 20 de picături de ulei de rozmarin și un litru de apă. Pulverizați această soluție în zonele dorite.

Asigurați-vă că aceste metode sunt sigure pentru pisici și nu le cauzează disconfort sau rău. Utilizați-le cu grijă pentru a influența comportamentul pisicilor în mod pozitiv, conform rum.animalefans.com.