Sari la conținut
Home » Ce le place cel mai mult pisicilor. 4 lucruri după care sunt înnebunite mâțele voastre

Ce le place cel mai mult pisicilor. 4 lucruri după care sunt înnebunite mâțele voastre

Pisica se bucură de o călătorie cu mașina; sursă foto: Popel Arseniy/Shutterstock

Ce le place cel mai mult pisicilor. Îndărătnic – este un cuvânt folosit adesea pentru a-i descrie pe prietenii noștri felini. Dar, în ciuda acestei reputații – ne meritată – sunt printre cele mai populare animale de companie.

De ce? Pentru că aceste creaturi inteligente sunt infinit de fascinante.

Proprietarii de pisici vă pot spune că felinele lor au o listă lungă de simpatii. Și o listă la fel de lungă de antipatii. Sau mai lungă!

În timp ce fiecare pisică are propriile sale preferințe, există o serie de lucruri care le plac aproape tuturor. Așa că, dacă vreți să aflați de le place cel mai mult pisicilor, puteți porni de la lista de mai jos.

Ce le place cel mai mult pisicilor: Adoră să doarmă și să ațipească

Nu este niciun secret că pisicile dorm foarte mult. De fapt, pisica obișnuită doarme în medie 15-16 ore pe zi, în medie. Pisicuțele și pisicile bătrâne pot dormi chiar și 20 de ore pe zi.

Asta înseamnă mai mult timp decât petrece pisica dumneavoastră făcând orice altceva, inclusiv mâncând. Dacă vă îngrijorează faptul că doarme prea mult sau prea puțin, discutați cu medicul veterinar.

Acesta vă va spune ce este normal pentru rasa, vârsta, mărimea și nivelul de activitate al pisicii voastre.

Le place să se îngrijească și să fie îngrijite

o pisică șofer; sursă foto: pawlicy.com
O pisică șofer care stă la volanul mașinii sale

Pisicile petrec între două și șase ore pe zi curățându-și și îngrijindu-și blana și ghearele. Fie că se îngrijesc ele însele sau aveți voi grijă de ele, pisicile adoră să fie cât mai curate posibil.

Limbile lor, asemănătoare cu hârtia de șmirghel, ajută la îndepărtarea murdăriei și dispersează uleiurile din piele în toată blana lor.

Ce le place cel mai mult pisicilor: Vor un spațiu de baie curat și privat

Ca și noi, pisicile noastre doresc un loc privat, liniștit și curat pentru a-ș face nevoile. Potrivit Asociației Americane a Medicilor Felini (AAFP), proprietarii de pisici ar trebui să ia în considerare mai multe aspecte.

Princiapele sunt: locația, dimensiunea, tipul și cantitatea de nisip. Regula de bază este să aveți o cutie de nisip pentru fiecare pisică din casă, plus încă una de rezervă. Acestea ar trebui să fie amplasate în locații diferite, evitând zonele aglomerate ale locuinței voastre.

Când vine vorba de litieră, multe pisici preferă una bine umplută și neparfumată. Este posibil să fie nevoie să testați diferite combinații de nisip și cutii pentru a o găsi pe cea potrivită. Nu uitați să îndepărtați “deșeurile” din litieră cel puțin o dată pe zi și să adăugați nisip.

Le place și au nevoie să se scarpine.

Unul dintre comportamentele naturale, normale și necesare ale pisicilor este acela de a zgâria obiectele din casă. Pisicile nu zgârie mobila pentru că sunt răutăcioase, ci pentru că se comportă ca niște pisici.

Potrivit International Cat Care și AAFP, pisicile zgârie obiectele din mediul lor din mai multe motive:
– să slăbească și să îndepărteze stratul exterior al ghearelor lor (numit coajă de gheară).
– să își marcheze teritoriul cu indicii vizuale și miros ca mesaj pentru alte pisici și animale.
– să își întindă corpul, în special membrele și coloana vertebrală, potrivit diamondpet.

Vă puteți antrena pisicile să zgârie anumite suprafețe și nu altele. Fiecare pisică poate prefera însă suprafețe de zgâriat diferite. Așa că este posibil să fie nevoie să îi oferiți o varietate de opțiuni în locații diferite.