Pesta porcină africană a ajuns în Brașov. Au fost luate primele măsuri. Autorităţile din Braşov au confirmat primul caz de pestă porcină africană.

Joi, autorităţile din județul Braşov au găsit doi porci mistreți morți într-o pădure de lângă comuna Homorod. Imediat au fost prelevate probe și trimise spre analiză în regim de urgență în București, iar rezultatele pozitive au fost deja confirmate. A fost convocată o întâlnire de urgență cu primarii din zonă și cu instituțiile abilitate să ia măsuri în astfel de situații, pentru a ține focarul departe de zonele în care se află comunități umane.

Marian Rasaliu, prefectul județului Brașov a spus că au făcut tot ce le-a stat în putință pentru a țină departe de granițele județului timp de aproape trei ani de zile pesta porcină, însă inevitabilul s-a produs.

„Am încercat să o ținem departe de granițele județului timp de aproape trei ani de zile. Am reușit, dar iată că, totuși, până la urmă inevitabilul s-a produs. Facem tot ceea ce putem ca această chestiune să nu se transfere din mediul silvatic în gospodăriile oamenilor.

Realizator: Potrivit ultimei informări transmise de autorităţi, pesta porcină africană evolua în 337 de localităţi din 25 de judeţe, cu 1.100 de focare. În alte 4 judeţe existau doar cazuri la mistreţi. De la prima semnalare a prezenţei virusului pestei porcine africane în România, pe data de 31 iulie 2017, şi până în prezent, au fost sacrificaţi aproape o jumătate de milion de porci, potrivit rador.ro.