Sari la conținut
Home » Ursulețul care a fost lovit în plin de o mașină pe DN 13, în județul Brașov, a încetat din viață. Ce au declarat îngrijitorii

Ursulețul care a fost lovit în plin de o mașină pe DN 13, în județul Brașov, a încetat din viață. Ce au declarat îngrijitorii

Ursulețul care a fost lovit în plin de o mașină pe DN 13, în apropierea localității Bunești, din județul Brașov, din păcate, a încetat din viață. Echipa medicală și-a unit forțele și a făcut tot ce i-a stat în putință pentru a-l salva, dar rănile au fost mult prea grave, astfel că organismul lui a cedat.

„Pe un pat cald de paie, în liniștea nopții, sub efectul calmantelor pentru durere, ursulețul lovit de mașină în weekend pe DN 13, în apropierea localității Bunești, s-a stins!

Ursul a fost ținut sub efectul analgezicelor, pentru a-i cruța suferința

Din păcate, în ciuda tuturor eforturilor echipei medicale (i s-au făcut investigații, inclusiv radiografii), leziunile sale au fost prea grave și trupul slăbit a cedat. Singura mângâiere vine din faptul că de duminică, de când a ajuns la Sanctuarul Libearty, ursul nu a mai suferit, urmare a administrării de analgezice”, se arată într-un mesaj postat pe facebook de către reprezentanții Sanctuarul de urși de la Zărnești.

Animalul a fost accidentat grav de un autoturism, în weekendul din 22/23 octombrie, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 2:00, pe raza localității Bunești, din județul Brașov. Acesta a ieșit în fața mașinii, iar șoferul nu a reușit să-l evite, fiind lovit în plin.

După impact, ursul s-a deplasat greoi, spre marginea drumului, iar, ulterior, folosindu-și ultimele puteri, ursulețul s-a îndreptat spre lăstărișul de lângă drum. Acesta a fost găsit duminică dimineața, după mai multe ore de suferință, de către un localnic din Bunești care a filmat ursul în timp ce agoniza din cauza rănilor, mișcându-se târâș prin tufișurile de la marginea drumului.

Ulterior, a fost preluat de Asociația Milioane de Prieteni, aflându-se initial în grija acesteia pentru ca, ulterior, să fie transportat la Sanctuarul din Zărnești pentru realizarea investigațiilor care să stabilească diagnosticul și tratamentul de urmat, așa cum a declarat președintele Asociației Milioane de Prieteni, Cristina Lapis.

Încă de la început, s-a constatat că starea lui este foarte gravă

Chiar din primele momente în care a fost preluat de către Asociația Milioane de Prieteni și imediat după ce i s-au făcut primele investigații medicale, s-a constatat că starea de sănătate a ursului a fost foarte precară, rănile rezultate în urma impactului cu autoturismul fiind foarte grave.

„A fost lovit în plin, iar lovitura este foarte puternică. Animalul este în stare de şoc, îi sunt afectate articulaţiile, nu poate mişca pe partea dreaptă, este contractat. În momentul de faţă e sub analgezice, au fost curăţate rănile vizibile, îl lăsăm o zi sau două să se liniştească pentru că a fost anesteziat deja o dată, să vedem evoluţia, şi apoi îl vom anestezia pentru a-i face radiografii”, a declarat pentru News.ro fondatoarea sanctuarului pentru urși de la Zărneşti, Cristina Lapis.

Cu toate acestea, au făcut tot ce le-a stat în putință să îi salveze viața

Totodată, din primele momente, reprezentanții de la Asociația Milioane de Prieteni și de la Sanctuarul de urși de la Zărnești AMP Libearty au menționat că șansele de recuperare sunt scăzute, iar tot ceea ce ne rămâne, este să ne rugăm pentru o minune!

Cristina Lapis a transmis la puțin timp după ce ursul a fost preluat de către cei de la Asociația Milioane de Prieteni că „Facem tot ce ne stă în putinţă să îi salvăm viaţa”, a precizat Cristina Lapis, dar, din păcate, ursulețul care a fost lovit în plin de o mașină pe DN 13, s-a stins, din cauza rănilor atât de grave, care i-au afectat și mai mult organismul deja slăbit, care a cedat.