Sari la conținut
Home » Personalitatea pisicii: 5 trăsături. Tu ce tip de felină ai

Personalitatea pisicii: 5 trăsături. Tu ce tip de felină ai

Stereotipurile despre și cu personalitatea pisicii abundă. Pisicile de tip Calico sunt pline de viață, iar cele de tip Orange Tabby sunt relaxate.

Problema cu stereotipurile este că, atunci când se analizează un individ, acestea tind să fie greșite la fel de des cum sunt corecte.

Pisica salbatica adoptata de o familie de capybara
Pisica salbatica adoptata de o familie de capybara

Personalitatea pisicii, cele 5 trăsături

Intră știința în scenă! Cercetările privind tipurile de personalitate a pisicilor par să fie subiectul zilei. Daily Mail relatează despre un studiu care arată că pisicile au doar cinci tipuri de personalitate.  Aceste personalități se dezvoltă datorită „unei interacțiuni complexe între genetica fiecărei pisici și experiențele trăite în timpul dezvoltării și la vârsta adultă”, se arată în articol.

Pisica umană este, în general, fericită să vă împartă casa, viața și, adesea, spațiul personal. Pisica Vânător este cea mai sălbatică dintre personalități, interacționând în mod regulat cu jucării realiste pentru pisici. Prezintă semnele unui vânător expert. Pisica curioasă poate fi un investigator pasionat, adulmecând orice și pe oricine îi este necunoscut.

sursă foto: Dailypaws.com
sursă foto: Dailypaws.com

Oamenii de știință de la Universitatea din Australia de Sud au avut o abordare diferită și au folosit un chestionar care includea 52 de caracteristici de personalitate. Ei au analizat 2.802 pisici și au identificat „un set de cinci factori majori de personalitate”. Potrivit raportului lor din 2017, Cat Tracker South Australia cele „cinci trăsături ale felinelor” sunt: timiditatea, extrovertirea, dominanța, spontaneitatea și prietenia.

Personalitatea piscii: test de personalitate

Proprietarii de pisici care au completat întrebările testului de personalitate din cadrul sondajului au primit un „raport privind personalitatea pisicii”. Aceste rapoarte „au subliniat profilul de personalitate al pisicii lor și au oferit câteva îndrumări cu privire la modul în care aceste informații ar putea fi folosite pentru a lua decizii privind gestionarea pisicii”. Iată cum arătau sugestiile lor generale.

Șiretenie

Pisicile cu scoruri mari pot beneficia de faptul că ar putea avea ascunzători acasă. De asemenea, ați putea lua în considerare dacă nu cumva ar putea fi ceva în mediul înconjurător al pisicii care o stresează. Scorurile scăzute pot reflecta faptul că pisica dumneavoastră este bine adaptată la mediul său.

Exuberanță

Pisicile cu scoruri ridicate ar putea beneficia de jucării și timp de joacă suplimentare. Pisicile cu scoruri scăzute sunt neobișnuite, dar pot prezenta semne de îmbătrânire sau probleme de sănătate aferente.

Dominanță

Pisicile pot întâmpina dificultăți în preajma altor pisici, atât în casa dumneavoastră, cât și în cartier. Pisicile cu scoruri scăzute se pot adapta bine la faptul de a fi în gospodării cu mai multe pisici.

Spontaneitate

Pentru pisicile cu scoruri mari, luați în considerare dacă pisica dumneavoastră ar putea reacționa la ceva stresant în mediul său. Pisicile cu scoruri scăzute pot reflecta faptul că sunt bine adaptate la mediul lor și s-ar putea să se bucure de rutină.

Amabilitate

Pisicile cu scoruri ridicate se pot adapta bine la alte persoane și animale din casă. Pisicile cu scoruri scăzute pot avea o fire solitară sau pot fi slab socializate. Dacă un comportament neprietenos este neobișnuit pentru pisica dumneavoastră, acesta poate indica frustrare, durere sau boală, potrivit petguide.com.