Sari la conținut
Home » Pericolele sezonului de toamnă pentru câini. Patru moduri de a vă păstra prietenul patruped în siguranță, în acest anotimp

Pericolele sezonului de toamnă pentru câini. Patru moduri de a vă păstra prietenul patruped în siguranță, în acest anotimp

Care sunt pericolele sezonului de toamnă pentru câini? Acest anotimp este perioada preferată a anului pentru mulți oameni, dar există pericole potențiale de care stăpânii câinilor trebuie să fie conștienți. Aceste patru sfaturi de siguranță pentru toamnă vă vor ajuta să vă păstrați cățelul în siguranță în toate excursiile și să vă distrați în această toamnă!

Toamna este un anotimp minunat pentru drumeții, iar câinele probabil că iubește plimbările și excursiile aferente acestui anotimp la fel de mult ca dumneavoastră, dar există anumite riscuri pe care ar trebui să le știți și să fiți atenți la ele, întrucât ar putea cauza probleme animăluțului de companie. Printre pericolele sezonului de toamnă pentru câini se numără și căpușele.

Atenție la căpușele tenace – chiar și toamna!

Știți deja că  aceste căpușe sunt un pericol primăvara și vara, dar știați că trebuie să fiți atenți și toamna? Căpușele iubesc vremea mai rece și vor fi active oricând temperatura este mai mare de 4 grade Celsius.

Chiar și după luna septembrie, ar trebui să luați în continuare măsuri pentru a vă proteja cățelul cu lucruri precum medicamente și controale regulate.

Fiți atenți la lichidul din radiator (antigelul)

Mulți oameni fac întreținerea autovehiculului înainte de iarnă toamna, ceea ce poate însemna vărsarea lichidului de răcire a motorului mașinii. Lichidul din radiator poate avea un gust dulce pentru câini, dar este foarte toxic și trebuie evitat.

Nimic nu se compară cu o drumeție prin pădure toamna, dar aveți grijă la ciupercile otrăvitoare care pot crește în zonă și care ar putea să fie fatale pentru câine.

Totodată, rodenticidele, denumite și raticide, sunt o categorie de produse chimice pentru combaterea dăunătorilor destinate distrugerii rozătoarelor, care reprezintă o altă problemă și pentru patrupezi, astfel că trebuie să aveți grijă atât la otrava în sine, cât și la animalele moarte din jurul casei care ar fi putut să o fi ingerat.

În cele din urmă, trebuie să fiți atenți și în preajma sărbătorilor de iarnă, întrucât este perioada în care se consumă cele mai multe dulciuri, iar ciocolata este gustoasă pentru oameni, dar periculoasă pentru câini.

Păstrați câinii la căldură când vremea începe să se schimbe destul de mult

Sunt câini care au nevoie de un mic ajutor suplimentar pentru a se încălzi atunci când mercurul scade, în special rasele cu un singur strat de blană, cum ar fi Greyhound, Shih Tzu și Pudel. Iată câteva idei pentru a menține orice câine în siguranță și la căldură toamna:

  • Fiți atenți la cât timp petrec afară;
  • Nu-i lăsați afară nesupravegheați;
  • Păstrați un pat cald și o pătură afară;
  • Investiți în ghetuțe pentru a proteja lăbuțele prețioase de gheață, zăpadă și sare;
  • Luați în considerare un pulover sau o jachetă pentru câinele dumneavoastră.

Asigurați-vă că nevoile nutriționale sunt satisfăcute

Toamna este o perioadă excelentă pentru a face mișcare cu cățelul dumneavoastră. Dar acest lucru înseamnă că este posibil ca patrupedul dumneavoastră să ardă mai multe calorii decât în timpul zilelor de vară, așa că ar fi bine să îi creșteți caloriile. Medicul veterinar vă poate oferi cele mai bune îndrumări cu privire la ce și cât de mult să vă hrăniți câinele – asigurați-vă doar că îi oferiți întotdeauna multă apă proaspătă!