Sari la conținut
Home » Pensie alimentară pentru câinele familiei. Cu câinele prin tribunal

Pensie alimentară pentru câinele familiei. Cu câinele prin tribunal

Pensie alimentară pentru câinele familiei. Da, se poate întâmpla și asta, animalul de companie nu mai este considerat un lucru, ci o ființă. Mai exact, trebuie să fie tratat la fel ca un copil chiar și în cazul unui divorț iar după separare are dreptul la pensie alimentară.

Pensie alimentară pentru câinile familiei, decizia judecătorilor din Spania

Decizie inedită a judecătorilor din Spania. Secția a șasea a Tribunalului Provincial Pontevedra, cu sediul în Vigo, a confirmat hotărârea pronunțată de Tribunalul de Primă Instanță nr. 15 din Vigo, specializat în dreptul familiei – într-un proces de divorț, în care a decretat, în cadrul regularizării relațiilor de familie, că animalul de companie din căsătorie va rămâne în grija femeii: cheltuielile extraordinare și veterinare vor fi plătite la jumătate de fiecare din cei doi foști soți.

Desparțirea a avut loc în luna noiembrie 2021 iar divorțul a fost pronunțat în 2022. În timpul căsătoriei cuplul a avut doi copii și a îngrijit câinele familiei.

Pensie alimentară pentru câinele familiei, 40 de euro pe lună

Acum, fostul soț va contribui la costul animalului de companie cu suma de 40 de euro pe lună, plătibilă în primele cinci zile ale fiecărei luni și actualizabilă anual în conformitate cu rata inflației.

În rezoluție, pe lângă declararea căsătoriei desfășurate prin divorț și stabilirea pensiei alimentare lunare pentru câine, a fost instituit un sistem de autoritate părintească și custodie comună pentru cei doi copii comuni, alături de pensie alimentară pentru minori.