Sari la conținut
Home » Pedepse mai mari pentru cei care abuzeaza, tortureaza sau omoara animalele! Semneaza petitia!

Pedepse mai mari pentru cei care abuzeaza, tortureaza sau omoara animalele! Semneaza petitia!

Miscarea Dreptate pentru Animale a initiat o petitie in care solicita Parlamentului Romaniei pedepse mai mari pentru cei ce abuzeaza, tortureaza si omoara animale!”Avand in vedere numarul tot mai mare de cazuri in care animalele sunt omorate, chinuite si torturate consideram ca se impune modificarea Capitolului VII (cel privind sanctiunile) din Legea 205/2004 in sensul:- majorarii limitelor de pedeapsa pentru infractiunile prevazute la lit. a, b, c, d, e, f de la art. 25 alin. 1,- majorarii limitelor pedeapsei complementare prevazuta la art. 25 alin. 2,- majorarii limitelor amenzii contraventionale prevazuta la art. 26 alin. 2,- introducerii obligativitatii masurii confiscarii in cazul savarsirii infractiunilor prevazute la art. 25 alin. 1 lit. b – f.Concret, se solicita modificarea art. 25 alin. 1, art. 26 alin. 2, art. 27 si art. 28 din Legea 205/2004 dupa cum urmeaza:Art. 25 – (1) Constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 2 la 7 ani:

  1. a) uciderea animalelor, cu intentie, fara drept;
  2. b) practicarea tirului pe animale domestice sau pe animale salbatice captive;
  3. c) organizarea de lupte intre animale sau cu animale;
  4. d) folosirea de animale vii pentru dresajul animalelor sau pentru a le controla agresivitatea;
  5. e) ranirea sau schingiuirea animalelor;
  6. f) interventiile chirurgicale destinate modificarii aspectului unui animal sau altor scopuri necurative, cum ar fi codomia, cuparea urechilor, sectionarea corzilor vocale, ablatia ghearelor, coltilotul ciocului şi dintilor.

(2) In cazul condamnarii pentru una dintre infractiunile prevazute la alin. (1), instanta dispune ca pedeapsa complementara interdictia de a detine animale pentru o perioada de la 2 la 7 ani. Art. 26. – (1) Constituie contraventii urmatoarele fapte:

  1. a) nerespectarea dispozitiilor art. 5 alin. (1);
  2. b) nerespectarea dispozitiilor art. 6 alin. (2) lit. e) – g), k) si m);
  3. c) nerespectarea dispozitiilor art. 14;
  4. d) nerespectarea dispozitiilor art. 30 alin. (3).

(2) Contraventiile prevazute la alin. (1) se sanctioneaza cu amenda de la 5.000 lei la 10.000 de lei.Art. 27. – In cazul savarsirii faptelor prevazute la art. 26 alin. (1) lit. a) si b) de catre proprietarul animalelor, pe langa amenda contraventionala se aplica si masura confiscarii animalelor. In acest caz, toate animalele vor fi cazate in adaposturi care functioneaza pe langa consiliile locale, in vederea adoptiei sau a valorificarii, in conditiile legii.Pana acum, petitia pe care o gasiti la adresa – petitioning parlamentul romaniei – a fost semnata de aproape 6.000 de persoane.SEMNEAZA SI TU!!!