Sari la conținut
Home » Pedeapsă exemplară! Amendă record în România pentru un bărbat care a abandonat un cățel

Pedeapsă exemplară! Amendă record în România pentru un bărbat care a abandonat un cățel

Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Vâlcea au dat o amendă record în România pentru un bărbat care a abandonat un cățel în drum.

Amendă record. Suma cu care a fost pedepsit un bărbat care a abandonat un cățel

Un bărbat a fost amendat cu 5.000 de lei de polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Vâlcea. El a abandonat un cățel în vârstă de două luni, într-un sac, pe marginea unui drum, însă a fost prins la timp și pedepsit pentru asta.

Autoritățile au deschis un adevărat război împotriva tuturor românilor care își abandonează animalele și le lasă să moară pe marginea drumului. Pentru că acest lucru este interzis, toți cei care abandonează animale și sunt prinși primesc amenzi record.

Conform Inspectoratului de Poliție Județean din Vâlcea, polițiștii s-au sesizat cu privire la faptul că o persoană din comuna Bujoreni ar fi abandonat pe un drum din localitate un pui de câine de două luni într-un sac de rafie.

Filmul infracțiunii: Pe imaginile surprinse de camerele de supraveghere montate în special în zonele izolate în care oamenii obișnuiesc să arunce gunoaie, se vede cum bărbatul coboară din mașină. Scoate un sac de rafie din portbagaj și-l aruncă pe marginea drumului.

La scurt timp, reprezentanții Primăriei Bujoreni care au văzut gestul bărbatului pe camere au mers în zonă.

După ce poliția a început verificările, persoana în cauză a fost identificată și amendată cu 5.000 de lei. Este vorba de un bărbat de 36 de ani din Bujoreni.

Cățelul a fost preluat de o fundație pentru protecția animalelor de pe raza județului Vâlcea. El va fi îngrijit, iar mai apoi dat spre adopție pentru a primi șansa unei noi familii.

Polițiștii reamintesc tuturor proprietarilor de animale că abandonarea acestora constituie contravenție și se sancționează cu amendă între 3.000 și 12.000 de lei, această lege fiind una oficială în țara noastră, după ce autoritățile au dezbătut, ani la rând acest proiect, iar mai apoi l-au aprobat.