Sari la conținut
Home » Polițiștii au aplicat mai multe amenzi stăpânilor de animale, în Craiova. Ce nereguli au descoperit aceștia

Polițiștii au aplicat mai multe amenzi stăpânilor de animale, în Craiova. Ce nereguli au descoperit aceștia

Polițiștii au aplicat mai multe amenzi stăpânilor de animale care nu au respectat regulile când au ieșit cu patrupezii la plimbare pe domeniul public, săptămâna trecută, în Craiova. Au fost aplicate 29 de sancțiuni contravenționale, dintre care 21 de amenzi în valoare de 21.000 de lei și 8 avertimente.

Săptămâna trecută, polițiștii au fost prezenți în mai multe intervale de timp, pe parcursul unei zile, în parcurile, locurile de joacă, cât și pe aleile dintre blocuri pentru a observa dacă proprietarii de animale de companie respectă regulile atunci când ies cu patrupezii pe domeniul public.

Care sunt regulile pe care trebuie să le respecte oamenii când ies cu animalele la plimbare pe domeniul public?

Polițiștii au aplicat mai multe amenzi stăpânilor de animale, dar pentru ca oamenii să evite asemenea lucruri este esențial să respecte câteva reguli când se află cu patrupedele la plimbare în afara locuinței, pe spațiul public, cum ar fi:

  • să nu plimbe câinele fără lesă ((și botnița pentru cei care provin din rase periculoase)
  • să aibă materiale de curățat pentru spațiul public (pungi și mănuși de unică folosință)
  • să curețe domeniul public de dejecțiile provenite de la câini

Amenda pentru nerespectarea acestor reguli este cuprinsă între 1.000-2.000 de lei

„Mare parte a persoanelor verificate dețineau asupra lor materialele necesare pentru curățarea domeniului public de dejecțiile provenite de la animalele de companie, respectând prevederile legale.

Însa, au fost depistați și deținători de câini ce nu aveau materiale de curățenie asupra lor, nu au strâns mizeria provenită de la aceștia de pe domeniul public, sau câinii nu erau plimbați în lesă (și cu botnița), după caz, pentru cei care provin din rasa câinilor periculoși.

Reamintim ca plimbarea câinilor de companie pe domeniul public fără lesa (și botnița pentru cei care provin din rase periculoase), fără materiale de curățat domeniul public (pungi și mănuși de unică folosință), sau necurățarea domeniului public de dejecțiile provenite de la câini, constituie contravenție și se sancționează cu amendă cuprinsă între 1.000-2.000 lei”, a scris Poliția Locală a Municipiului Craiova, pe Facebook.