Sari la conținut
Home » Amendă de 3.000 de lei în Capitală pentru un bărbat care a aruncat cinci pui de pisică!

Amendă de 3.000 de lei în Capitală pentru un bărbat care a aruncat cinci pui de pisică!

  • de

Amendă de 3.000 de lei în Capitală pentru un bărbat care a aruncat cinci pui de pisică!

Gest iresponsabil al unui bărbat față de cinci pui de pisică!

Reprezentanții Serviciului Poliția Animalelor au postat un mesaj pe Facebook, în care au anunțat gestul de neînțeles al unui bărbat față de cinci mici suflete. Potrivit relatării de pe rețelele de socializare, cel care a decis să îi abandoneze fără milă este un bărbat, care a fost identificat la scurt timp și amendat cu 3.000 de lei.

Poliția Locală a Municipiului București arată că incidentul s-a petrecut în Centrul Vechi al Capitalei. Bărbatul a lăsat punga în care se aflau puii de pisică lângă un coș de gunoi și a plecat.

Puii de pisică au fost salvați și duși la veterinar!

„Centrul Istoric al Capitalei. Ora cinci şi jumătate, dimineaţă. Străzile sunt încă pustii. Un bărbat iese dintr-o curte, cu o sacoşă de hârtie în mână. Priveşte atent în lungul străzii şi traversează. Se opreşte lângă un coş de gunoi, deschide punga, o lasă jos şi pleacă grăbit.
Comportamentul bărbatului a fost surprins de sistemul de monitorizare video gestionat de Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti iar un echipaj, aflat pe itinerariul de patrulare, a fost trimis să facă verificări. La faţa locului, poliţiştii locali au descoperit că din sacoşa de hârtie răzbeau scâncetele a cinci pui de pisică, abia născuţi. Treamurau şi le era foame. Pisoii au fost recuperaţi, duşi la secţia de Poliţie Locală din Centrul Istoric şi hrăniţi cu pipeta. Apoi, după ce s-au întremat, au fost transportaţi, în siguranţă, la un centru specializat.

În doar câteva ore, cel care a abandonat animalele a fost identificat de către poliţiştii locali ai Serviciului Poliţia Animalelor. Cu ajutorul imaginilor surprinse de camerele de supraveghere, agenţii P.L.M.B. au localizat imobilul, l-au identificat pe bărbat şi au stabilit împrejurările producerii faptei. În vârstă de 74, P.G., a recunoscut că a lăsat puii de pisică pe stradă dar a negat faptul că ar fi proprietarul acestora. Mai mult, a susţinut că nu a avut niciodată animale de companie. Pentru fapta sa – abandonul animalelor pe domeniul public – bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă de 3.000 de lei, valoarea maximă prevăzută de lege”, este postarea publicată pe pagina de Facebook a Poliției Locale a Capitalei.

Pui de pisică
Pui de pisică