Sari la conținut
Home » Pay di Limon, cățelul care a ținut piept traficanților de droguri din Mexic. Patrupedul se află în cursa pentru animalul de companie al anului în SUA

Pay di Limon, cățelul care a ținut piept traficanților de droguri din Mexic. Patrupedul se află în cursa pentru animalul de companie al anului în SUA

dailymail.com

Traficanții de droguri din Mexic și-au vărsat furia asupra unui câțeluș căruia i-au tăiat lăbuțele din față. Acum animalul se află în cursa pentru titlul de animal de companie al anului acordat de iubitorii de animale de companie din Statele Unite.

Așa începe povestea împărtășită de Patricia Ruiz prin care aceasta își promovează realizarea vieți ei, refugiu Milagros caninos din sudul capitalei Ciudad de mexico. Pay de Limon este cel mai faimos câine din sanctuarul care adăpostește 400 de câini și 89 de pisici, situat lângă zona canalului Xochimilco.

Pay di Limon câinele toturat de traficanții de droguri din Mexic

„Milagros caninos a primit un apel în urmă cu 14 ani în care se spunea că unui cățel i s-au tăiat ambele labe din faţă”, a precizat Patricia. Pay de Limon a fost victima cartelului de droguri Zetas din statul Zacatecas.

Câțelul a primit proteze din piele manufacturate în Statele Unite, Virginia. Pay de Limon este unul dintre favoriții concursului America ”s Favorite Pet”.

”Viaţa lui este un exemplu de curaj. Cazul lui Pay de Limon i-a emoţionat pe mexicani, poate pentru că este o dovadă simplă, dură şi emoţionantă a cruzimii cartelurilor de droguri”., se arată pe site-ul organizatorilor americasfavpet.com. Premiul cel mai mare constă în apariția pe coperta revistei ”Dogster Magazine” și suma de 5000 de dolari.

Sanctuarul Milagros adăpostește doar câini aflați în situații extreme a mai completat Patricia Ruiz ”Câini cu cancer, fără picioare, orbi, surzi, arşi, torturaţi, paralizaţi, drogaţi, mutilaţi…tot ce sunt capabile fiinţele umane”, refugiul a primit de-a lungul cel 18 ani între 3000 și 4000 de câini.

Pay di Limon avea 10 luni când a fost găsit

În vârstă de 9 ani, Pay di Limon avea 10 luni când a fost descoperit într-o groapă de gunoi din Zacatecas, după mai multe operațiuni de capturare a liderilor din Los Zetas, una dintre cele mai rău famate din Mexic.

Cățelul a fost folosit de cartelurile de droguri pentru a practica metodele de tortură pe care le-ar folosi mai târziu asupra victimelor. Când Pay di Limon nu a mai fost util pentru experimentele odioase, a fost aruncat într-un coș de gunoi incapabil să se mai miște și plin de sânge. 

Asociația Civilă Milagros Caninos a primit un apel anonim iar câinele abuzat a fost mutat în capitala țării pentru a primi un tratament adecvat. Suspiciunea că gruparea criminală Los Zetas ar fi aplicat metodele de tortură a fost verificată de vecini, care au intrat în contact cu grupul. 

”Intenția mea nu a fost să-i fac cunoscută povestea. Nu-mi amintesc cum a devenit atât de mare. cum a început. Nu știu dacă am povestit-o în vreun mediu, dar nu atât de detaliat, dar așa am mers în diverse țări încercând să promovăm abuzul non-animal”, a declarat Patricia Ruiz fondatoarea organizației în 2016.

Protezele au fost construite la Washington, din fibră de carbon și au un strat căptușit care trebuie schimbate în fiecare an. ”Mai întâi le punem timp de 5 minute, apoi 10, apoi 20 și așa mai departe toată ziua, trebuie doar să le scoți noaptea ca să se poată odihni”a adăugat Ruiz, potrivit time.news.

Înainte că ”Pay de Limon” să revină la rutina zilnică, să se joace și să alerge, patrupedul a primit terapie psihologică pentru a căpăta încrederea în oameni ”Veterinarul și-a făcut partea, dar a trebuit să-i oferim un alt tip de tratament bazat pe mângâieri iubitoare și făcând totul cât mai mult posibil pentru a le câștiga încrederea” spune Patricia.