Sari la conținut
Home » Pașii necesari pentru a construi o legătură indestructibilă între tine și câinele tău

Pașii necesari pentru a construi o legătură indestructibilă între tine și câinele tău

O legătură puternică între tine și câinele tău este baza unei relații fericite, sănătoase și satisfăcătoare. Aceasta începe din momentul în care vă întâlniți cățelul și crește pe parcursul vieții voastre. Construirea legăturii sporește prietenia, îmbunătățește comportamentul câinelui, stabilește încrederea și promovează bunăstarea. Puneți bazele relației de-a lungul vieții câinelui concentrându-vă de timpuriu asupra legăturii

Da, crearea legăturii este un proces natural atunci când petreceți timp cu patrupedul dumneavoastră. Dar asta nu înseamnă că nu o puteți îmbunătăți cu puțină tandrețe. Fă-ți timp să te concentrezi pe aceste aspecte ale relației tale pentru a ajuta la stabilirea legăturii de durată pe care o cauți.

Prin dresaj stabiliți o bază solidă cu patrupedul dumneavoastră

Împărtășirea afecțiunii. Acest pas este fundamental. De multe ori, primul lucru pe care îl facem când ne întâlnim noul cățeluș este să îi arătăm puțină dragoste. Câinii iubesc atingerea umană. Este modul în care se leagă de tine atunci când sunt pui. Nu vă zgârciți cu dragostea și faceți din sesiunile de mângâiere și îmbrățișare o parte obișnuită a zilei cu câinele dumneavoastră.

Jucați-vă împreună: Nu uitați de timpul de joacă împreună! Alegeți o activitate pe care câinele o apreciază pentru a o folosi ca experiență de întărire a legăturii. Este vorba despre distracție și nu trebuie să vă faceți prea multe griji pentru a o păstra formală. Orice joc este un unul bun pentru câinele tău, dar, în timp, probabil că își va dezvolta favoriți.

Timp de antrenament: În plus față de recreere, dedicați-vă timp pentru a lucra împreună. Acest lucru poate fi în continuare distractiv! Dar câinii care trec prin dresaj orientat spre un scop se leagă și mai puternic de stăpânii lor. Ei învață să fie atenți și la ceea ce doriți și răspund la recompensele pe care le primesc. Doar că este la un nivel mai profund decât joaca împreună.

Limbajul trupului

Antrenament: Distracția este esențială, iar învățarea obedienței și a comenzilor este de asemenea grozavă, dar uneori trebuie doar să ieșiți din casă și să transpirați împreună. Plimbați-vă câinele, alergați împreună, făceți-le ritmul cardiac să crească, iar legătura voastră nu va face decât să devină mai puternică.

Oferind socializare: Socializarea adecvată este crucială pentru bunăstarea generală a câinelui dumneavoastră și ajută la construirea încrederii între dumneavoastră și companionul canin. Expuneți-vă câinele la o varietate de oameni, animale de companie, sunete, medii și experiențe pentru a-l ajuta să devină bine adaptat și încrezător. Ei învață să se simtă în siguranță alături de dumneavoastră atunci când toate interacțiunile sociale sunt pozitive și de susținere.

Descifrarea limbajului trupului: Pentru a învăța cum să comunicați eficient cu câinele dumneavoastră, trebuie să învățați să îi înțelegeți limbajul trupului. Câinele dumneavoastră încearcă în mod constant să vă dea semnale și observă când îi răspundeți.

Construirea încrederii: Încrederea poate fi mai greu de obținut de la unii câini decât de la alții, dar este ceva la care trebuie lucrat în timp.
Petrecerea timpului de îngrijire: Un act la fel de simplu ca și periajul prin blana câinelui dumneavoastră nu numai că menține blana câinelui sănătos, dar vă permite să petreceți timp de calitate împreună, crescând astfel încrederea. Câinii învață să vă recunoască doar după vocea dumneavoastră, iar modul în care le vorbiți face o mare diferență, potrivit lovetoknowpets.com.