Sari la conținut
Home » Părul de animale dă bătăi de cap multor oameni. Sfaturi despre cum poți să scapi de el

Părul de animale dă bătăi de cap multor oameni. Sfaturi despre cum poți să scapi de el

Părul de animale dă bătăi de cap multor oameni. Proprietarii de animale știu cel mai bine cât este de greu să scapi de părul patrupedelor. Ingrijirea animalului se referă nu doar la hrănirea și curățarea acestuia, ci și la grija pe care o acorzi spațiului în care conviețuiești cu animăluțul de companie.

Aceasta se referă la îndepărtarea părului de animale de pe canapele, fotolii, covoare, cât și alte obiecte de mobilier.

Utilizează role speciale pentru îndepărtarea părului

Părul de animale dă bătăi de cap multor oameni, însă ustensilele de curățare a acestuia nu sunt greu de găsit sau de folosit, de exemplu, puteți opta pentru folosirea rolelor speciale care ajută la îndepărtarea părului și scamelor de pe textile. Utilizarea lor este simplă, îndepărtând tot părul de animale, indiferent de lungimea acestuia.

Folosește pături pentru animale

Dacă patrupedele obișnuiesc să stea pe canapea sau pe fotoliu și lasă mult păr în urmă, este recomandat să așezi o pătură pentru animale acolo.

Piaptănă animalele de companie zilnic

Îngrijirea adecvată a animalelor de companie este în strânsă legătură cu rasa din care acestea fac parte. De exemplu, în funcție de lungimea părului, o pisică cu blană scurtă se periază la două-trei zile față de una cu blană lungă.

Indiferent de rasă, unele animale sunt predispuse la năpârlire mai mult decât celelalte, astfel că  dacă ai o felină care are păr scurt, ea poate să năpârlească mai mult decât una cu păr lung.

Prin urmare, chiar dacă ai o pisică cu păr scurt este posibil ca aceasta să aibă nevoie de periaj zilnic. Aceste recomandări se aplică și câinilor.

În cazul animalelor de companie cu blană lungă, pentru curățare ai nevoie de perii speciale, de un pieptene de descâlcire și de un trimmer profesional.

Alege un aspirator profesional 

Alegerea aspiratorului este importantă, ele având diferite randamente, în funcție de putere, dar și de filtrul din dotare.

În cazul animalelor de companie este indicat să alegi un aspirator cu filtre HEPA. Acesta prezintă o serie de avantaje, pe care restul aspiratoarelor nu le au.

Elimină cu usurință firele de păr de animal din casă, filtrează aerul, elimină aproximativ 99,9% din particulele de praf prezente în aer și previne împrăștierea prafului aspirat, potrivit acasa.ro.

 

Etichete: