Sari la conținut
Home » Paradisul natural din satul Letea, subiect de reportaj și mândrie națională! Cai sălbatici în toată splendoarea lor, într-un loc unic

Paradisul natural din satul Letea, subiect de reportaj și mândrie națională! Cai sălbatici în toată splendoarea lor, într-un loc unic

  • de

Paradisul natural din satul Letea, subiect de reportaj și mândrie națională! Cai sălbatici în toată splendoarea lor, într-un loc unic.

În România se găsește un loc unic în toată Europa!

Caii sălbatici din Pădurea Letea, România, reprezintă un fenomen uimitor și unic în Europa! De curând, jurnaliștii de la Deutsche Welle au demarat un proiect intitulat „Focus Europa”, iar paradisul natural de la noi din țară a fost subiectul unui reportaj cu adevărat spectaculos.

Potrivit informațiilor digi24.ro, pădurea de la Letea îmbină mediul natural al cailor sălbatici, cu pădurea unică din Europa:

Un paradis natural cu multe specii de animale se află în România, mai exact în Delta Dunării. În satul Letea veți găsi o pădure cu cai sălbatici. V-ar putea ispiti să încălecați unul și să porniți la trap către apus. Dar, probabil, caii preferă să fie admirați de la distanță. Letea este cea mai nordică pădure subtropicală din lume. Păsările migratoare au realizat acest lucru odată cu aducerea de semințe de liană. De-a lungul a mii de ani, plantele s-au adaptat la climatul local”, explică Kuki Bărbuceanu, activist pentru drepturile animalelor.

Acum câțiva ani, unii ecologiști s-au declarat îngrijorați că numărul mare de cai poate distruge pădurea, care e unică.

Kuki Bărbuceanu lucrează cu o organizație pentru protecția animalelor care se ocupă de controlul nașterilor. În acest fel, ei ajută la menținerea echilibrului între pădure și cai:

„Acești cai sunt unici în Europa. Nu găsești nicăieri altundeva atât de mulți cai sălbatici laolaltă. Oamenii de aici nu au prea multe surse de venit. În urmă cu zece ani, au vândut un cal la abator pentru 20 de euro. Le-am spus că pot câștiga mult mai mult dacă nu-i omoară. Acum, un sătean care le arată turiștilor caii poate câștiga până la 400 de euro pe zi”, le spune Kuki Bărbuceanu jurnaliștilor de la Deutsche Welle.

Pădurea și caii pot continua să prospere împreună, în armonie, datorită efortului susținut din partea activiștilor de mediu și ajutorul financiar primit de pe urma turiștilor.

În pădurea de la Letea, din Delta Dunării, trăiesc în jur de 2000 de cai sălbăticiți. Pădurea este cea mai veche rezervație naturală din România și printre ultimele locuri din Europa în care se mai găsesc cai sălbatici.