De 190 Vizualizari

Al patrulea sezon de vaccinare a cailor sălbăticiți, de la Letea

Din păcate, animalele încă sunt legate cu lanțuri, pentru a fi domesticite

Vier-Pfoten Romania anunță începerea celui de-al patrulea sezon al proiectului de control al reproducţiei populaţiei de cai sălbăticiţi din Grindul Letea-Delta Dunării.

Echipele aflate la fața locului au început sezonul cu eliberarea şi tratarea unei iepe rănite în urma utilizării unui lanţ cu scopul împiedicării acesteia.

Veterinarii Vier-Pfoten au observat, pe un câmp din apropierea localităţii, un grup de cai format dintr-un armăsar, doi mânji şi o femelă. Aceasta din urmă şchiopăta puternic, iar ţinerea pasului cu membrii grupului părea să fie o adevărată tortură.

Chiar dacă iapa era obişnuită cu prezenţa oamenilor, tranchilizarea la distanţă a fost necesară atât pentru siguranţa animalului, cât şi pentru membrii echipei. Odată ce anestezia a avut efect, s-a îndepărtat lanţul extrem de gros, iar rana, din fericire superficială, a fost tratată corespunzător. După revenirea din anestezie, femela s-a alăturat grupului ei.

În cele 10 zile petrecute pe teren, veterinarii au reușit identificarea și vaccinarea a 16 femele noi, iar specialiștii din cadrul Universiatii Hedmark, Departamentul de Silvicultura şi Managementul Faunei Sălbatice Norvegia, care au însoțit echipa Vier-Pfoten, au obţinut suficiente date ştiinţifice pentru evaluarea protocolului de anestezie folosit de români la caii sălbăticiți.

În satul Letea, veterinarilor li s-a pus la dispoziție un spațiu, unde au reuşit să deschidă un ”dispensar”, unde au fost castrate animale domestice – 27 de câini şi pisici, dar și 7 armăsari.

A fost o primă etapă din cel de-al patrulea sezon de vaccinare, iar peste ceva vreme, medicii se vor întoarce la Letea, Delta Dunării, pentru continuarea acțiunii.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X