Sari la conținut
Home » Pădurea Brașovului, ecosistem bogat și sănătos! Imaginile surprinse de camerele de monitorizare a faunei

Pădurea Brașovului, ecosistem bogat și sănătos! Imaginile surprinse de camerele de monitorizare a faunei

  • de

Pădurea Brașovului, ecosistem bogat și sănătos! Imaginile surprinse de camerele de monitorizare a faunei.

Un lup, un urs și un cerb au fost surprinși în pădurile din Brașov!

România se poate bucura de o faună extrem de bogată și diversificată, zilnic fiind postate diverse imagini surprinse de camerele de monitorizare amplasate în diferite păduri. Așa a fost și cazul videoclipului postat mai jos.

Zona Brașov este extrem de importantă pentru fauna României, iar de curând, Greenpeace a lansat o hartă a pădurilor virgine din România, dar şi un studiu cu privire la situaţia acestora, fiind identificate aproximativ 300.000 de hectare de astfel de vegetaţii, în care trăiesc 13.000 de specii şi cea mai mare populaţie de urşi din Europa. În topul judeţelor unde s-au identificat păduri virgine potenţiale se află și Braşov (49.601 hectare):

„Carpaţii româneşti sunt acoperiţi de cele mai vaste păduri virgine din zona temperată a Uniunii Europene. Aceste păduri sunt parte din istoria şi identitatea noastră culturală. Ele sunt rămăşiţe ale codrilor nesfârşiţi care acopereau cândva peste 80% din teritoriul actualei Românii. În aceste păduri, trăiesc aproximativ 13.000 de specii, inclusiv cea mai mare populaţie de urşi din Europa, specii rare şi endemice şi carnivore mari, precum lupul şi râsul. Aici, toate vieţuitoarele, inclusiv arborii, trăiesc într-un echilibru care este rezultatul a mii de ani de evoluţie”, reiese dintr-un comunicat transmis de către organizaţia Greenpeace.

O singură cameră a reușit să surprindă patru animale diferite din pădurile Brașovului:

„Un cerb relaxat, un lup singuratic, un urs care cercetează zona sau un jder care se strecoară printre crengi sunt câteva dintre bogățiile pădurilor noastre. Ne bucurăm de ele, de fiecare dată când descoperim imaginile surprinse de camerele de monitorizare. Acestea sunt doar câteva cadre dintr-un volum mare de date pe care le analizăm și le arhivăm. Vor urma și altele pe care vi le punem la dispoziţie, astfel încât să ne bucurăm împreună de spectacolul naturii. Avem un ecosistem sănătos în pădurile Brașovului, iar misiunea noastră este să îl conservăm!”, scrie Regia Pădurilor Kronstadt pe pagina sa de Facebook.