Sari la conținut
Home » Opt întrebări pe care să le iei în considerare atunci când vrei să adopți un câine

Opt întrebări pe care să le iei în considerare atunci când vrei să adopți un câine

Este ușor să te îndrăgostești de toți acei câini și cățeluși din adăposturi, dar înainte de a adopta, pune-ți aceste întrebări pentru a te asigura că este o experiență fericită pentru toți cei implicați.

Împărtășirea vieții tale cu un câine este o bucurie. Dar vine, de asemenea, cu o mare responsabilitate și angajament.

Prin urmare, adoptarea unui câine ar trebui să fie o decizie bine gândită. Sunteți gata să faceți sacrificii pentru a satisface nevoile câinelui dumneavoastră în anii următori?

Aveți timpul, energia și mijloacele financiare necesare pentru a oferi îngrijirea și atenția de care are nevoie un câine pentru a se dezvolta? Și cum alegi câinele potrivit pentru stilul tău de viață? Iată opt întrebări pe care trebuie să vi le puneți înainte de a aduce un câine în viața dumneavoastră.

De ce îmi doresc un câine?

Doriți să aduceți un câine în gospodăria dvs. pentru a completa imaginea unei familii perfecte? Sau este pentru că copiii dumneavoastră au dorit un cățeluș? Să crești cu un câine poate fi o experiență minunată pentru copii și îi învață să aibă grijă de o altă ființă.

Vă reamintim: Luați un câine doar dacă vă doriți și voi unul, pentru că responsabilitatea finală vă va reveni vouă.

Sunt dispus să mă dedic câinelui meu pentru tot restul vieții lui?

În funcție de starea de sănătate și de vârsta câinelui în momentul în care îl adoptați, acesta ar putea sta cu dumneavoastră între 10 și 15 ani sau chiar mai mult. Sunteți hotărât să vă ocupați de el în fiecare zi în tot acest timp?

Îngrijirea pe care trebuie să i-o oferiți câinelui pe tot parcursul vieții sale va varia în diferite etape ale vieții. Câinii tineri sunt activi și, de obicei, au nevoie de mai multă mișcare decât cei mai în vârstă.

Reamintim: Câinii seniori pot necesita o îngrijire specială pe măsură ce sănătatea lor scade.

Sunteți, de asemenea, pregătit să abordați eventualele probleme de comportament? Câinii sunt indivizi cu propriile lor personalități. Ei pot prezenta comportamente provocatoare pe baza experienței lor anterioare, sau a lipsei acesteia.

De asemenea, comportamentul lor se poate schimba pe măsură ce îmbătrânesc. Întrebați-vă dacă sunteți dispus și capabil să vă dedicați banii, timpul și angajamentul emoțional necesare pentru a aborda orice potențiale provocări viitoare de comportament și/sau probleme medicale.

Am timp să am grijă de un câine?

Câinii sunt animale sociale. Este nefiresc pentru ei să fie lăsați singuri în mod regulat pentru perioade lungi de timp. Luați în considerare dacă sunteți în măsură să îi oferiți câinelui dumneavoastră exerciții fizice și mentale zilnice, antrenament, timp de joacă și socializare. Dacă lucrați multe ore, vă place să ieșiți mult în oraș și/sau călătoriți frecvent, este posibil să nu aveți suficient timp pentru a vă dedica unui câine.

Am mijloacele financiare pentru a avea grijă de un câine?

Îngrijirea unui câine pe tot parcursul vieții sale poate fi costisitoare. Costurile pentru asistență medicală, hrană, dresaj, toaletare, jucării, recompense, îngrijire de zi, găzduire și servicii de plimbare a câinilor se adună rapid. Asigurați-vă că bugetul dumneavoastră va acoperi aceste cheltuieli. Este înțelept să aveți economii puse deoparte pentru urgențe neprevăzute sau cheltuieli veterinare.

Amintiți-vă: Luați în considerare cumpărarea unei asigurări pentru animale de companie pentru a ajuta la acoperirea costurilor veterinare neprevăzute.

Este locuința mea potrivită pentru un câine?

Multe rase de câini se descurcă bine în apartamente, atâta timp cât li se oferă numeroase oportunități de a ieși și de a face exerciții fizice adecvate. Dar dacă locuiți într-o casă închiriată, asigurați-vă că animalele sunt permise înainte de a adopta un câine.

De asemenea, verificați contractul de închiriere pentru orice limită de greutate sau de rasă. Dacă trebuie să urcați mai multe etaje de scări pentru a ajunge la apartamentul dvs., acest lucru ar putea fi o problemă pentru câinii mari și bătrâni sau pentru cei cu leziuni care nu pot urca și coborî scările.

Reamintim: Rețineți că lătratul excesiv îi va deranja pe ceilalți chiriași. Dacă aveți o locuință cu o curte, asigurați-vă că aceasta este bine împrejmuită, fără pericole.

Este toată lumea din familia mea de acord?

Nu este neobișnuit ca o persoană din familie să devină principalul îngrijitor al câinelui. Cu toate acestea, dacă partenerului dvs. de viață nu-i plac câinii sau dacă copiilor dvs. le este frică de ei, conflictele sunt inevitabile. În aceste situații, câinele sfârșește prea des prin a trăi în curte sau în garaj, sau este dat spre adopție. A lua un câine ar trebui să fie o decizie luată de întreaga familie.

Mai trăiesc și alte animale în gospodăria mea?

Animalele pe care le aveți sunt prietenoase cu câinii? Înainte de a aduce un nou câine acasă, aranjați o întâlnire între el și câinii sau pisicile existente. Permiteți o introducere sigură în casa dumneavoastră. Nu uitați că aduceți un străin pe teritoriul câinelui sau pisicii dumneavoastră. Supravegheați toate interacțiunile până când vă asigurați că toate animalele se înțeleg bine, înainte de a le lăsa vreodată singure împreună.

Am așteptări realiste?

Câinii nu se nasc știind cum să se descurce în lumea oamenilor. Va trebui să investiți timp și energie pentru a vă învăța câinele comportamentele pe care le doriți de la el. În funcție de experiența sa anterioară, este posibil să trebuiască să o luați de la început sau să lucrați pentru a schimba unele obiceiuri sau emoții stabilite.

Aveți răbdare și acordați-i câinelui timp să se obișnuiască cu dumneavoastră și cu noul său mediu. Dacă întâmpinați probleme, solicitați ajutorul unui dresor de câini profesionist.

Dacă răspunsurile la aceste întrebări sunt toate pozitive, atunci sunteți gata să adoptați un nou companion canin! Acum este timpul să vă gândiți cum să găsiți câinele potrivit pentru dumneavoastră și pentru stilul dumneavoastră de viață. Bucură-te de noul tău cel mai bun prieten!