Sari la conținut
Home » Nevoile pisicilor sub lupă. Care sunt cele mai puțin cunoscute?

Nevoile pisicilor sub lupă. Care sunt cele mai puțin cunoscute?

Cele mai puțin cunoscute nevoi ale felinelor. Iubitorii de animale sunt de părere că știu foarte multe lucruri despre animalul de companie, dar nu este chiar așa. Pisicile sunt animale deosebite, complexe, pe care chiar și cercetătorii continuă să le studieze și să descopere că au nevoi foarte diverse, comparabile adesea cu ale unei ființe umane.

Aceste feline sunt animale inteligente, dar ce este cel mai important este că sunt înzestrate cu inteligență emoțională foarte dezvoltată.

Cum realizezi o legătură profundă cu animalul tău?

Având aceste calități, oamenii care aleg un astfel de animal de companie, trebuie să vină în întâmpinarea nevoilor pe care le are și să îi ofere un mediu favorabil în care să se dezvolte armonios și unde să i se ofere șansa să întoarcă înapoi iubirea, atenția și afecțiunea primite de la familie.

Pentru a reuși să realizezi o legătură atât de profundă cu felina trebuie să respecți câteva recomandări venite din partea specialiștilor.

Care sunt pașii necesari care îndeplinesc cele mai puțin cunoscute nevoi ale felinelor?

Mai exact, sunt patru pași esențiali care pot dezvolta relația dintre felină și stăpân.

  • Hrana potrivită ajută pisica să se dezvolte armonios онлайн займ на карту без отказа. O lipsă de grijă în legătură cu acest aspect va fi vizibilă atât interior, cât și exterior, întrucât organismul lor și blana reflectă o eventuală malnutriție. Dacă vrei să îți vezi felina cu chef de joacă, plină de viață și cu blana strălucitoare trebuie să îi alegi o mâncare de calitate, cea mai bună pentru ea.
  • Pisicile sunt înzestrate cu inteligență, iar acesta trebuie să fie antrenată. Ele încă posedă acel instinct de mic vânător, care s-a mai păstrat pe parcursul evoluției speciilor, motiv pentru care trebuie pus în mișcare. Poți face acest lucru prin crearea unor spații de joacă.
  •  Litiera trebuie să nu fie prea adâncă și poziționată cu grijă. Dacă nu întrunește aceste criterii este posibil să nu fie folosită, fiind considerat un element ce ar putea intimida, sunt de părere specialiștii.De asemenea, litiera trebuie poziționată într-o zonă mai puțin utilizată, nu în locul unde familia își petrece majoritatea timpului, fiindcă, din nou, se va simți descurajată. Pe de altă parte, litiera nu are ce să caute lângă vasul cu apă sau cel cu hrană.
  •   Apa proaspătă nu trebuie să lipsească. Felinele sunt mulțumite să aibă mereu, la îndemână, un bol cu apă, de mărime medie. Este important ca apa să fie schimbată zilnic. Chiar dacă nu se dau în vânt după apă, ele o folosesc pentru a se curăța cu limba, dar și pentru hidratare. Este recomandat ca bolul să fie poziționat în zona celui cu hrană, dar nu foarte aproape unul de altul.

În cele din urmă, dincolo de aceste nevoi fizice ale pisicii tale, este important să nu uiți că ea, la fel ca tine are nevoie de afecțiune, implicare și timp.