Sari la conținut
Home » Ultimele noutăți gastronomice în materie de alimentație benefică pentru pisici. 5 idei sănătoase și în tendințe

Ultimele noutăți gastronomice în materie de alimentație benefică pentru pisici. 5 idei sănătoase și în tendințe

Alimentație benefică pentru pisici. Este recomandat ca hrana pisicilor să fie alcătuită din multiple alimente care să le ofere cantitatea necesară de vitamine, minerale, carbohidrați, proteine, grăsimi.

Pisicile sunt animale carnivore care au nevoie de proteine pentru o dezvoltare armonioasă și sănătoasă.

Ele au fost animale de vânătoare care au obișnuit încă de la începuturi să consume proteine, grăsimi în cantități moderate.

În comparație cu câinii sau oamenii, pisicile au nevoie de un gramaj mai mare de proteine pentru o alimentație benefică.

Pe lângă acestea, pisicile au nevoie și de alți nutrienți, cum ar fi vitaminele, mineralele, acizii grași și aminoacizii.

Alimentele nu se gătesc la temperaturi ridicate dacă dorim o alimentație benefică pentru pisici

  1. Prepararea hranei pentru pisici nu trebuie realizată la temperaturi foarte ridicate, întrucât își pierde din proprietăți. Pentru a evita acest lucru, producătorii au apelat la reducerea temperaturii, pentru ca mâncarea să fie cât mai sănătoasă și să-și păstreze cât mai mulți nutrienți. Gătirea alimentelor timp îndelungat și la temperaturi înalte diminuează cantitatea de vitamine și minerale.
  2. Sterilizarea la abur – acest trend a fost influențat de cel precedent.                              După reducerea temperaturii era nevoie de o metodă ca toate ingredientele să fie gătite suficient și să nu expună animalele la niciun risc.                                                          Acest proces de sterilizare cu abur menține hrana proaspătă și în același timp pregătită pentru consum.
  3. Ingredientele cât mai puține în alimentația pisicii este un indicator al calității acelui tip de mâncare, întrucât hrana este mai bine asimilată.                                                        Rețetele alcătuite din ingrediente puține sunt prezente pe piața de ceva vreme, dar în ultimul timp acestea au evoluat, astfel încât să acopere noile cerințe în domeniu.

Este indicat să folosim alimente proaspete pentru a asigura valoarea nutritivă

  1. Ingredientele cât mai proaspete, neprocesate au o calitate superioară, bogate în tot felul de vitamine, minerale benefice sănătății și dezvoltării armoniase a pisicilor.            Pe de altă parte, acest tip de mâncare care conține ingrediente neprocesate este mai usor de digerat.
  2. Produse care să nu conțină cereale, întrucât s-a demonstrat că în alimentația pisicilor nu este nevoie de acestea, pentru că unora dintre ele le merge mult mai bine având o alimentație lipsită de cereale, însă bogată în proteine.