Sari la conținut
Home » Obișnuiți să vă lasați câinii în mașină în zilele toride? Acum aveți alternative mai sigure

Obișnuiți să vă lasați câinii în mașină în zilele toride? Acum aveți alternative mai sigure

sursă foto: ro.pinterest.com

Atunci când ieșiți în oraș cu patrupedul dumneavoastră și doriți să faceți o oprire rapidă, vă puteți întreba dacă este sigur să vă lăsați câinele singur în mașină. Ne pare rău să vă spunem asta, dar răspunsul este un categoric „Nu”.

Există alternative sigure pentru a vă lăsa cățelul în mașină și există lucruri pe care le puteți face pentru a ajuta un câine care ar putea fi în pericol pentru că stăpânul său l-a lăsat în mașină. În plus, Tesla are o funcție interesantă numită „Dog Mode” despre care merită să aflați.

Este vreodată sigur să-mi las câinele în mașină?

Nu ar trebui să vă lăsați niciodată câinele singur în mașină. Chiar și în zilele în care s-ar putea să nu ți se pară prea cald, prietenul tău acoperit de blană riscă să se supraîncălzească. În plus, câinii folosesc gâfâitul ca modalitate principală de răcire, așa că nu își pot controla temperatura corpului la fel de eficient ca noi.

Nu contează dacă lăsați geamurile ușor deschise sau parcați la umbră; lăsarea câinelui în mașină pur și simplu nu este sigură. Temperaturile din mașină ating rapid niveluri periculoase.

O zi blândă de vară ar putea avea în jur de 25 de grade Celsius, ceea ce nu sună prea rău. Dar dacă temperatura exterioară este de 25 de grade, în interiorul mașinii poate crește rapid la 32-33 de grade în doar 10 minute, apoi la peste 35 în mai puțin de o jumătate de oră. Temperaturile atât de ridicate sunt mortale pentru câini, mai ales dacă sunt blocați în mașină și nu au unde să se ducă.

Despre „Modul pentru câini” de la Tesla

Mașinile Teslas au o funcție specială numită „Dog Mode”, care menține interiorul mașinii răcoros cu ajutorul unui sistem de climatizare. De asemenea, acesta afișează temperatura pentru a-i anunța pe trecători că nu se supraîncălzește câinele tău. Alți producători de automobile încep să scoată pe piață tipuri de caracteristici similare.

Nu uitați că modul „Dog Mode” ar trebui să fie folosit doar pentru perioade scurte de timp (gândiți-vă la 5-10 minute maxim) și doar atunci când vă aflați în apropierea mașinii (cum ar fi să mergeți la farmacie pentru a vă ridica comanda mobilă).

Nu folosiți aceste funcții pentru perioade lungi de timp sau dacă veți fi departe de mașină. Întotdeauna există șansa ca câinele dvs. să fie stresat și să se supraîncălzească, chiar și cu controlul temperaturii activat.

Legi în vigoare pentru animalul de companie

De exemplu în 31 de state americane sunt legi care interzic lăsarea animalelor în vehicule închise. Dacă condițiile din mașină pun animalul de companie în pericol iminent, ați putea avea mari probleme. Sancțiunile variază de la un stat la altul; unele consideră că este o încălcare pentru care ar trebui să plătiți o amendă, în timp ce câteva au incriminat acest lucru, ceea ce înseamnă potențiale pedepse cu închisoarea și un cazier.

Ce trebuie să faceți dacă vedeți un câine într-o mașină fierbinte

Acum știi care sunt pericolele de a-ți lăsa câinele într-o mașină, dar nu toată lumea știe. Deci, ce trebuie să faci dacă vezi un câine într-o mașină fierbinte? Primul tău instinct ar putea fi să spargi geamul, dar înainte de a o face, să știi că ai putea fi acționat în justiție pentru deteriorarea proprietății cuiva.

Asta dacă nu locuiți într-unul dintre cele 14 state care au legi ale bunului samaritean care vă permit să spargeți un geam pentru a salva un animal. Totuși, dacă nu locuiți într-unul dintre aceste state, iată ce puteți face:

Cereți întreprinderilor locale să facă anunțuri. Dacă mașina este parcată în apropierea unor magazine, intrați înăuntru și rugați angajații să facă un anunț despre un câine în pericol. Dacă proprietarul se află în vreunul dintre aceste magazine, ar trebui să fie alertat și să se îndrepte spre ieșire pentru a se ocupa de câinele lor.

Sunați la linia telefonică de urgență a poliției sau la Protecția Animalelor. Anunțați-i unde vă aflați, împreună cu marca și modelul mașinii și numărul de înmatriculare. Rămâneți lângă mașină până la sosirea ajutoarelor. Așteptați lângă mașină și monitorizați câinele pentru a vedea dacă prezintă semne de insolație, potrivit lovetoknowpets.com.