Sari la conținut
Home » O maimuță ia în brațe un cățeluș și îl urcă în vârful copacilor, spre deliciul unui fotograf. Imaginile sunt incredibile. Video

O maimuță ia în brațe un cățeluș și îl urcă în vârful copacilor, spre deliciul unui fotograf. Imaginile sunt incredibile. Video

Macaci

O maimuță ia în brațe un cățeluș și îl plimbă printr-o pădure din Bangladesh, în timp ce un fotograf surprinde aceste momente deosebite. Aceasta a ținut prima pagină a ziarelor după ce a adoptat cu nonșalanță un adorabil companion cu patru picioare.

De obicei, câinii sunt meniți să fie cei mai buni prieteni ai omului. Însă de data aceasta a fost vorba de o maimuță macac din Bangladesh care nu s-a mai dezlipit de adorabilul cățeluș.

O imagine incredibilă, surprinsă în Dhaka, arată cum îndrăgita primată îl ia în brațe pe micul canin și se plimbă cu el prin pădure, relatează Telegraph.

Această maimuță ia în brațe un cățeluș și se pare că îi dă o mângâiere și o îmbrățișare, în timp ce strânge cățelul la piept, înainte de a-l urca în vârful copacilor.

Nu este prima dată când maimuțele neastâmpărate captează atenția mass-mediei

Deși această maimuță a avut probabil intenții bune, incidentul este doar cel mai recent dintr-o serie de întâlniri neobișnuite între cele două specii, acesta nefiind singurul caz în care un cățeluș devine cel mai bun prieten al unui macac, întrucât un lucru asemănător s-a întâmplat și anul trecut, în 2021, când o maimuță s-a împrietenit cu un pui de cățel, apoi la luat „sub aripa sa protectoare” și l-a urcat tocmai în vârful copacilor.

A fost nevoie de un grup de tineri pentru a da maimuța jos din copac și pentru a salva patrupedul, pe nume Saru, însă înainte de a face acest lucru, primata l-a ținut „ostatic” timp de trei zile.

S-a plimbat cu bietul cățel atât prin copaci, cât și pe stâlpii de electricitate

Saru, un câine alb-negru în vârstă de două săptămâni, a fost „răpit” de o primată în Malaezia și dus în vârful unui stâlp de electricitate, de unde a refuzat orice încercare de a returna cățelul oamenilor care asistau la această scenă.

Cu toate acestea, maimuța nu s-a comportat urât cu patrupedul. Cherry Lew Yee Lee, un spectator, a declarat: „Cățelușul părea să fie obosit și extenuat, dar maimuța nu părea să-l rănească.

Maimuța părea atașată de noul său prieten, dar nu este clar dacă și câinele a simțit la fel. „Părea că îl trata pe cățeluș ca pe un prieten sau ca pe copilul său, era foarte ciudat. Cu toate acestea, trebuia totuși să salvăm bietul câine, deoarece părea să fi fost înfometat.”

Cherry și vecinii ei au încercat de trei ori să îl salveze pe Saru

Însă maimuța a continuat să fugă pe liniile electrice și în copaci în timp ce ținea cățelul în brațe. În cele din urmă au reușit să salveze cățelul după ce au aruncat cu obiecte înspre maimuță până când aceasta l-a scăpat pe Saru într-un tufiș din apropiere și a fugit.

Ulterior, un localnic l-a luat pe cățelușul Saru acasă pentru a-l hrăni și a-l verifica dacă are răni, iar în cele din urmă l-a adoptat, după ce s-a crezut că a fost răpit de către maimuță de la un câine fără stăpân din zonă.