Sari la conținut
Home » Imagini revoltătoare din județul Harghita! Patru pui de urs au fost răpiți din bârlog

Imagini revoltătoare din județul Harghita! Patru pui de urs au fost răpiți din bârlog

  • de

Imagini revoltătoare din județul Harghita! Patru pui de urs au fost răpiți din bârlog.

Joi seara, imagini cu puternic impact emoțional au fost publicate pe rețelele sociale!

Prin intermediul asociației pentru protecția animalelor Casa lui Patrocle – Animal Rescue, opinia publică a rămas șocată de gestul unui grup de bărbați care scot dintr-un bârlog patru pui de urs și îi aruncă în zăpadă. Imaginile sunt de-a dreptul scandaloase, asta după ce au apărut zvonuri că bărbații lucrează într-o echipă de exploatare forestieră, iar această practică ar fi una des întâlnită în pădurile din România.

Puii de urs sunt scoși unul câte unul din casa lor, iar filmarea a fost trimisă ca un mesaj privat către o persoană din județul Neamț.

Ajunşi în vârful pantei, cei doi se apucă să le verifice sexul micuţelor animale:

“Două ursoaice şi doi urşi”, se aude spunând cel care filmează cu telefonul.

Cruzimea de a lua şi abandona în zăpadă micuţele animale și expunerea la pericolul de a fi atacaţi de ursoaică, dau dovadă de o inconștiență teribilă a făptașilor!

Se pare că polițiștii de la IPJ Neamț i-au identificat pe bărbați și fac primele audieri. Aceștia încearcă să afle ce s-a întâmplat cu cei patru pui de urs care au fost scoși din bârlog:

„Am fost contactată de IPJ Neamț. Am pus la dispoziția lor toate infromațiile. Mi s-a spus că sunt deja la audieri și fac tot posibilul să afle ce s-a întâmplat cu puii, care este soarta lor. Sunt mai multe ipoteze. Am primit zeci de mesaje în care multe persoane mi-au spus că există un trafic real de pui de urs către piața din Rusia, dar nu putem verifica încă. Fondul forestier ar fi în Harghita. Bărbații sunt din Neamț. Din ce am înțeles toți au fost identificați și duși la audieri la Piatra Neamț”, a declarat la Digi24 reprezentanta ONG-lui Casa lui Patrocle.

Sunt slabe șanse ca ursuleții să fi supraviețuit!

Riscă să fie acuzați de braconaj, deși spun că ar fi vrut doar să scoată puii de urs de sub niște crengi căzute.

Practica de braconaj, denumită și “umblatul la bârlog”, este frecventă în România, însă este pentru prima dată când o astfel de infracțiune este filmată.