Sari la conținut
Home » O insula interzisa pentru oameni, din cauza serpilor veninosi!

O insula interzisa pentru oameni, din cauza serpilor veninosi!

Ilha de Queimada Grande, situata pe coasta statului Sao Paulo, este casa celor mai veninosi serpi de pe Pamant.insula2Amplasata pe coasta statului brazilian Sao Paulo, aceasta insula de 43 de hectare, gazduieste una dintre cele mai veninoase specii de pe Pamant (viperele varf de lance aurii). Acesti serpi, ale caror dimenisuni medii ating cam 70 centimetri, cu toate ca au fost capturate si exemplare de 118 centimetri, sunt extrem de veninosi. Culoarea sa de fond este galben-maronie, peste care se suprapun modele triunghiulare sau romboidale. Numele sau are legatura cu forma caracteristica a capului, care din cauza pungilor uriase de venin are o forma pronuntat triunghiulara, asemanatoare varfului unei lanci sau sageti.Bothrops insularis

 Vipera varf de lance aurie este o specie endemica doar in aceasta insula, ceea ce inseamna ca nu se intalneste altundeva pe planeta. Desi se hranesc aproape numai cu pasari marine, veninul acestor vipere este atat de puternic incat omul muscat moare in mai putin de o ora, daca nu primeste ajutor in acest interval de timp. Numeroase legende locale vorbesc despre soarta celor coborati pe tarmul „Insulei Serpilor”, cum o mai denumesc brazilienii pe Ilha da Queimada Grande.

Prin urmare, autoritatile braziliene au interzis vizitarea insulei de catre oameni, din cauza pericolului care ii paste pe cei ce se aventureaza pe ea, informeaza  incomemagazine.ro.Un pescar a fost gasit la cativa kilometri de aceasta insula, mort in barca, aceasta fiind plina cu sangele lui. Paznicul farului de pe insula, precum si familia lui au fost ucisi intr-o invazie nocturna a serpilor in propria lor casa.https://www.youtube.com/watch?v=kjaz0mynQvkPotrivit datelor furnizate de autoritatile braziliene, exista 5 serpi pe fiecare metru patrat.

Conform legislatiei braziliene, orice echipa de oameni care ajunge aici, trebuie neaparat sa fie insotita de cadre medicale si sa aiba medicamente antivenin. Marina militara braziliana poposeste aici, anual, pentru verificarea instalatiei electrice a farului, care din anul 1920 functioneaza automat tocmai pentru a se impiedica alte victime umane.
Insula ramane, totusi, o importanta baza naturala de cercetare pentru biologi si alti cercetatori care primesc permisiunea speciala a autoritatilor, de a acosta aici pentru a studia vipera varf de lance aurie. Biologii si herpetologii cred ca veninul deosebit de puternic al acestei specii poate fi folositor in viitor, pentru producerea de noi medicamente.